Sport

2017.03.12. 18:35

Rumban nyert a Szentgotthárd - Celldömölki siker a kemenesaljai rangadón

Megyei körkép - A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában egy góllal nyert a Celldömölk Vönöckön, a kiesési rangadón a Kőszeg ötöt rúgott az Uraiújfalunak. A Vasvár 2-2-re végzett a listavezető Körmenddel.

Pum András

Vasi Opus-Nádasd KSE-Jánosháza VSE 2-0 (2-0). Nádasd, 100 néző, vezette: Szabó I. Z.

Nádasd: Esztergályos - Podlaviczki, Cser, Zsoldos, Csenterics T. - Zsigmond, Takács M., Takács Á. (Szabó B.), Horváth A. (Burka) - Szakály, Csenterics J. (Horváth G.). Játékos-edző: Csenterics János.

Jánosháza: Gadavics - Laczi, Simon M., TÓTH L., Orosz - Pintér, Vágusz A., Szabó T., Horváth A. - Megyesi, Kalányos. Edző: Pungor István.

Gólszerzők: Horváth A., Csenterics J.

Nagyon készültek a nádasdiak, hogy visszavágjanak az ellenfélnek, hiszen az őszi mérkőzésen egygólos vereséget szenvedtek. Az első fél-időben a széltől támogatott nádasdi alakulat már az első negyedóra végén kétszer is mattolta Gadavics kapust. A gólok mellett pedig több helyzetet is kihagytak, így megérdemelten vonultak vezetéssel a hazaiak.

A második játékrészre szerkezetet váltott a Jánosháza és meddő mezőnyfölénybe került. Míg a nádasdi együttes keményen védekezett, addig a vendég alakulat megpróbált pontot, pontokat szerezni - kevés sikerrel. A nem túl jó talajú pályán, az első félidőben mutatott játékával megérdemelten tartotta otthon a három bajnoki pontot a hazai együttes. A Nádasd valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott.

Vép VSE-Egyházasrádóci SE 2-0 (0-0). Vép, 150 néző, vezette: Kovács B.

Vép: BEZDI B. - Wágner, Dancs, DALA, BEZDI SZ. (Koszokovits) - MARKÓ, Vermes, Kovács D., Kiricsi (Illés) - Varga B., Nagy Zs. (Auer). Edző: Mitterstiller Csaba.

Egyházasrádóc: Bali - Kertes (Molnár I.), Németh Márton, László, Vilics B. - Molnár L., Balogh A., Mészáros (Németh Marcell), Budai (Simon) - Tóth M., Krajczár. Edző: Simon Attila.

A megfiatalított vépi csapat pazar gólokkal és fegyelmezett játékkal teljesen megérdemelten tartotta otthon a három bajnoki pontot. Gólszerzők: Bezdi Sz., Kiricsi.

Vasvár VSE-Körmendi FC 2-2 (0-1). Vasvár, néző, vezette: Bedi.

Vasvár: Smolczer - VARGA - BÍRÓ - Horváth A. - Réfi - VINCZE - Bakos Cs. - Bakos D. - Czövek (Elekes) - Egeresi (Robán) - HORVÁTH Á. (Berta). Edző: Konrád Péter.

Körmend: Szabó Gy. - Kósik, VARGA A., Makai - Nagy T., Takács Á., Sipos (Török), CZIMBER, Balikó - Niksz (Horváth P.), TAKÁCS M. Edző: ifjabb Molnár Károly.

Gólszerzők: Horváth Á. (2), illetve Török, Niksz.

A sípszót követően mezőnyben folyt a játék, a vasvári csapat nem játszott alárendelt szerepet. Ennek ellenére a 8. percben Niksz révén a körmendiek szereztek vezetést. Nem esett össze a hazai együttes, sok futással, nagy akarattal, koncentráltan futballozott. A második játékrész elején a hazaiak vezető-edzőjét a játékvezető vélt reklamálásért kiküldte a technikai zónából. A közjáték után a vasvári csapat került fölénybe, dinamikusabbak, gyorsabbak voltak ellenfelüknél.

A gotthárdiak támadója, Nagy Ottó (középen) jól játszott, gólt lőtt a Rumnak. Balról Gyurkó Benjamin, jobbról Papp Barnabás Fotó: Unger Tamás

A 63. percben egyenlítettek is: Horváth bólintott a kapuba (1-1). Hat perc múlva a csereként beállt Robán második labdaérintéséből kiválóan tálalt Horváth Ádám elé, aki remek mozdulattal juttatta a kapuba a labdát (2-1). Aztán a Körmend gyorsan egyenlített: egy szögletet követő kavarodás után a védők hibáját kihasználva Török talált be (2-2). A hátralévő időben mindent megtett a hazai csapat a győzelem megszerzéséért, fölé nőtt ellenfelének. A 84. percben a körmendi kapu gólvonalán előbb egy vendégkéz hatástalanította a gólba tartó labdát, majd a visszalőtt labda pattogott vagy a gólvonalon, esetleg azon belül avagy kívül.

A vendégek ezúttal nem tudták a tőlük megszokott minőséget nyújtani, a hazaiak pedig kezdenek felpörögni a bajnoki fordulatszámra.

Rábapatyi KSK-Király SZE 3-1 (1-0). Rábapaty, 120 néző, vezette: Fischer.

Rábapaty: Király T. - VADÁSZ (Németh B.), KIRÁLY L. (Dugovics), Csupor, FEHÉR - Balhási, PIROS, KIRÁLY Zs. (Dovánszki), GOSZTOLYA - Szabó A. (Kovács T.), Bajnok (Németh K.). Edző: Enzsöl Gábor.

Király SZE: Mester - Fritz, SÁSDI, Hujber B., Varga G. (Janzsó) - SZALAY, Hegedűs (Takács), Hujber G. (Szabó Z.), Németh D. - Hajmási (Petrőczi), Kiss B. Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Vadász, Szabó A., Németh K. (11-esből), ill. Szalay (11-esből).

A széltől támogatott hazaiak kezdtek jobban és mezőnyfölényt harcoltak ki. A 18. percben labdát veszítettek a vendégek, Szabó pedig 25 méterről a kapu jobb oldalába bombázott (1-0).

Kiegyenlített mezőnyjáték folyt, a vendégek főleg pontrúgásokból veszélyeztettek, a hazaiak pedig két kapufát is lőttek. Szünet után meddő mezőnyfölényben játszott a Király SZE, a rábapatyiak veszélyes kontrákkal operáltak. Előbb Vadász talált be, majd Németh büntetőjével már 3-0-ra vezetett a hazai együttes. A szombathelyiek a 91. percben tizenegyesből szépítettek.

A múlt hetinél sokkal jobban játszó rábapatyiak végig irányították a mérkőzést, megérdemelten nyertek. Felújított pályájukon most nyertek először.

Rum KSC-Kiswire Szentgotthárd VSE 1-3 (1-1). Rum, 100 néző, vezette: Marácz.

Rum: Busi - Dávid (Leitgeb), Ivic (Horváth D.), Kontics, Csernák (Pásti) - Somogyi (Bősze), Molnár R., Papp B., Tóth M. - Koronczai, Gyurkó. Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

Kiswire Szentgotthárd: Soós - Kovács G., KOVÁCS P., Sütő (Horváth Gy.), MERKLI - DÜH (Laczó), DANCSECZ, Wágner (Kostyál), Vass - NAGY O., Si-pos (Bugán). Edző: Heiter László.

Noha az első félidőben a rumi csapatot támogatta a szél, a szentgotthárdiak futballoztak veszélyesebben, gyorsabban, lendületesebben. A 19. percben Düh óriási átlövésgóljával megszerezték a vezetést a vendégek. A rumiak beleerősítettek, egyre-másra vezették támadásaikat, és a 28. percben a Somogyi buktatásáért megítélt büntetőt a sértett értékesítette.

Szünet után jobban pörgött a gotthárdi együttes, az 58. percben egy beadást Düh védhetetlenül lőtt a hálóba (1-2.). A rumiak próbálkoztak, de ez kevés volt az egyenlítéshez, sőt, a 69. percben Nagy Ottó, húsz méterről leadott lövése a hálóba vágódott (1-3).
A nagy elszántsággal játszó szentgotthárdiak megérdemelten nyertek a fásultan játszó rumiak ellen.

Gólszerzők: Somogyi (11-esből), illetve Düh (2), Nagy O.

Répcelaki SE-SCHOTT Lukácsháza SE 3-1 (1-0). Répcelak, 150 néző, vezette: Horváth P.

Répcelak: Berényi - Tóth Do., NÉMETH GÁBOR I., Csordás, Harkai (Lónai) - Tóth Dá. (FARKAS B.), NÉMETH GÁBOR II., FAZEKAS, Baranyai - Balikó, Bezdi. Játékos-edző: Balassa Péter

Lukácsháza: Horváth K. - NÉMETH R., Bolfán, Farkas E., Tar - LENGYEL, Czeglédi (Naisz), Szalai, KOVÁCS D. - Szabó Ch., Németh B. (Zséder). Edző: Devecseri Gábor.

Gólszerzők: Farkas B. (2), Németh Gábor II., illetve Lengyel.

A hazai együttes irányította a találkozót és több támadást is vezettek, amelyek rendre kimaradtak. A félidő közepén aztán Németh talált a kapuba, ettől megnyugodott a répcelaki csapat. A szünet után egyből egalizált a vendég együttes Lengyel révén. A bekapott gól visszavetette a hazaiak lendületét.

A frissen érkezett cseréknek köszönhetően aztán ismét felpörögtek a vendéglátók és Farkas góljaival begyűjtötték a három bajnoki pontot is.

Kemenesalja FC-Celldömölki VSE 1-2 (1-1). Vönöck, 130 néző, vezette: Szabó II. Z.

Kemenesalja: HUJBERT - Belegrai, PRINCZES, Veszprémi, Szakál - Németh R. (Kóbor), Laki, Németh P. (Mendl), BERECZ - ERDÉLYI, DÖBRÖNTE (Bognár). Játékos-edző: Dobány Gábor.

Celldömölk: Bíró - Bodor, Potyi, ENYINGI MÁ., Varga - Győrvári (Gorácz), Virág (Györkös), Enyingi Ma., Klauzer (Németh J.) - Vajda (Dobson), Piri. Edző: Koman Vladimir.

Gólszerzők: Németh P., illetve Enyingi Ma. (2).

Mezőnyfölényre a találkozó esélyese, a bajnoki címre pályázó Celldömölk gárdája tett szert, a vönöcki együttes kontratámadásokban látott fantáziát. Hiába készült fel kellően a hazai csapat a pontrúgásokra, egy szögletet követően szerzett vezetést a vendégalakulat. A bekapott gól feltüzelte a vönöcki támadókat is és egy szép támadás végén egalizáltak még az első félidőben.

Fordulás után sem változott a játék képe: a vendégek diktálták a tempót, de a hazaiak remekül állták a sarat és próbáltak kontrából veszélyeztetni. Azonban elég volt egy kis hiba, védel-mi megingás, és újra a Celldömölk állt jobban. Ez a találat pedig nemcsak a vezetést, hanem a három pontot is jelentette a vendégek számá-ra.

A végén még egy ordító helyzetet hagytak ki a hazaiak, akik kis szerencsével egy pontot otthon tarthattak volna.

Hét gól, két kiállítás Kőszegen

Kőszegi FC-Uraiújfalu SE 5-2 (1-1) Kőszeg, 200 néző, vezette: Horváth P.
Kőszeg: Táncsics - Toldi, Rácz, Major, Bujtás (Méthé) - Molnár (MAR-TI CH), ŐRI, PRÁN (Biegner) - Keresztényi, DÉVAI (Marti Ra), SZOLYÁK (Varga). Játékos-edző: Táncsics András.

Uraiújfalu: SZABÓ - Nagyobb, GÖNCZÖL, Toldi P, Keszei - GŐCZE, Varga Zs. (Csetei), Gallen, Széles - VARGA P., Farkas (Regős R). Edző: Stieber József.

Gólszerzők: Szolyák (3), Keresztényi, Varga B., illetve Gönczöl, Varga P. Kiállítva: Nagyobb, Toldi.

Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, a közelmúltban elhunyt Baráth János, a hazaiak korábbi edzője, vezetője tiszteletére. A kőszegiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a harmadik percben Keresztényi pörgetése a kapufán landolt. Majd megszületett a gól is - Szolyák mesterien helyezett a hosszú sarokba. Kijött a szorításból az Uraiújfalu, ziccerben Varga elől mentett Táncsics, aztán a kőszegi védelem ügyetlenségét használhatta volna ki a vendégcsapat, de mindkét alkalommal helyén volt a hálóőr.

Már a félidő végét várták a játékosok, amikor az utolsó percben egy súlyos védelmi hibából tizenegyeshez jutott a vendégcsapat, Gönczöl pedig nem hibázott (1-1). Szünet után a gólba tartó labdába Nagyobb kézzel ütött bele. A piros lap után Keresztényi értékesítette a büntetőt. Pár perccel később újabb kezezés és tizenegyes: Szolyák lába sem remegett meg (3-1). Beszorult a vendégcsapat. Többször is fiatal kapusuk, Szabó védett nagy bravúrral.

Egy pontrúgás után szépítettek a vendégek, de a kőszegiek nem hagyták ki-énekelni a sajtot a szájukból. Előbb Szolyák rúgta meg harmadik gólját, majd a becserélt Varga B. első labdaérintéséből állította be az 5-2-es végeredményt. Összességében Kőszeg megérdemelte a győzelmet.

Rumból Pup András, Répcelakról Németh Gábor, Kőszegről Táncsics András, Nádasdról Csenterics János, Vasvárról Konrád Péter, Rábapatyról Dani Lajos, Vönöckről Kovács Kitti, míg Vépről Pajor Tamás tudósította lapunkat a mérkőzésekről.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Körmend 17 15 2 0 65 9 47

2. Celldömölk 17 13 2 2 52 12 41

3. Rábapaty 17 11 5 1 37 16 38

4. Répcelak 17 10 2 5 31 16 32

5. Egyházasrádóc 16 8 4 4 28 26 28

6. Rum 17 7 4 6 24 27 25

7. Vép 16 6 3 7 28 33 21

8. Szentgotthárd 17 6 3 8 24 31 21

9. Király SZE 17 5 6 6 29 32 21

10. Jánosháza 17 6 3 8 21 31 20

11. Lukácsháza 17 5 4 8 21 35 19

12. Nádasd 17 5 3 9 26 34 18

13. Vasvár 17 4 3 10 25 36 15

14. Kőszeg 17 4 2 11 18 33 14

15. Uraiújfalu 17 2 4 11 21 46 9

16. Kemenesalja 17 1 4 12 12 45 7

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!