Sport

2017.07.17. 19:21

Foci Lengyelországban

WROCLAW Szép eredményekkel tért haza egy nemzetközi lengyelországi tornáról a 2000 Celldömölki UFCKE U11-es labdarúgócsapata.

Tóth Gábor

A nagyszabású, háromnapos focitornán 20 ország 179 csapata vett részt, a mezőnyt kilenc korosztályra bontották. Az U11-eseknél 24 csapat lépett pályára. Hat négyes csoportban kezdődtek a küzdelmek (2x15 perc) - a celldömölki csapat az összes csoportmeccsét lengyel rivális ellen vívta. A kezdés nem sikerült a cellieknek, 11-0-s vereséggel nyitottak. Ám rendezték a sorokat, 3-1-re, majd 7-0-ra nyertek - előbb Szalai Csaba, aztán Szabó Bálint lett a meccs legjobbja. A vasi alakulat a második helyen végzett a csoportjában, így a további öt csoportmásodikhoz hasonlóan a 7-12. helyért folytathatta. A celliek amerikai ellenfelükkel 1-1-et játszottak, majd 3-1-re verték lengyel riválisukat - utóbbi találkozó Balázs Béla emléke előtt tisztelegve gyászszünettel kezdődött. A 3-1-es győzelmet hozó meccsen ismét Szabó Bálint érdemelte ki a mérkőzés legjobbjának járó különdíjat. Így a vasi gárda megnyerte a csoportját, és a másik hármas lengyel győztesével meccselhetett a hetedik helyért. A találkozót magabiztosan nyerte 3-1-re a Celldömölk - a mérkőzés legjobbja Szalai Csaba lett.

- Profi rendezés jellemezte a tornát - jelezte a 2000 Celldömölki UFCKE U11-es gárdájának edzője, Velencei Tibor. - Az évközi sok hazai torna után ezúttal nemzetközi szinten is megmérethették magukat a gyerekek, hasznos tapasztalatokat szerezve tértek haza, ami a további fejlődésüket segítheti. Magyarországot rajtuk kívül még egy csapat képviselte, a Siófok U13 bronzéremmel zárt.

A csapat tagjai: Kontra Máté, Szabó Kristóf (kapusok) Vass Dániel, Horváth Levente, Bodor Áron, Tóth Zoltán, Szabó Bálint, Zsoldos Patrik, Zsoldos Dominik, Benkő Milán, Dömötör Zoltán, Lőrincz Máté, Szabó Dávid, Kovács Péter, Szalai Csaba mezőnyjátékosok, Velencei Tibor edző, Görög Máté szakmai vezető, Szuh József gyúró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!