Sport

2017.08.04. 16:41

Fogathajtás a gencsi búcsúban (Frissítés!)

GENCSAPÁTI - Verőfényes idő, gyönyörű lovak, fogatok, látványos verseny - minden adott volt ahhoz, hogy a gencsi búcsú napján a 11. meghívásos fogathajtóverseny is remek szórakozást nyújtson.

Horváth Erika

A különböző helyszíneken rendezett többfordulós megyebajnokság mellett a gencsapáti búcsúhoz kapcsolódó meghívásos fogathajtó-viadal is évről évre remek szórakozást nyújt a kilátogatóknak. Most sem volt ez másként. Ezúttal is a gencsi Főnix LE hajtóját, a 2013-ban a C kategóriában kettesfogat-hajtó országos, tavaly felső-dunántúli régiós, valamint Vas megye bajnoki címét is megszerző Geröly Tibor nevét kell kiemelni, aki családjával, kollégáival, barátaival, támogatókkal immár 11. éve mindent megtesz a résztvevők és a közönség maximális kiszolgálásáért. Közben még rajthoz is állt; és a 20 fogatot felvonultató kétfordulós akadályhajtásban második tudott lenni a Szlovákiából érkezett Gasparovics László mögött. A vadászhajtást a zalalövői Lebics István nyerte, az összetett verseny első helyéért járó serleget pedig a Győr-Moson-Sopron megyei Börcsről érkezett Papp Zsolt vehette át, aki akadályhajtásban a negyedik, vadászhajtásban pedig a harmadik helyen zárt. A fogathajtók produkcióját még két látványos show-val fokozták a szervezők: Süli Attila juhterelő-bemutatója és a Babilon Lovas Egyesület lovaskaszkadőr-előadása is nagyon magas színvonalú volt. A hagyományoknak megfelelően nyereményözön jellemezte a tombolasorsolást, száznál több tárgy, illetve állat - köztük kakasok, bárány és póniló is - talált gazdára.

A főszervező Geröly Tibornak a versenyzésre is maradt energiája Fotó: Horváth Attila

Eredmények. Akadályhajtás: 1. Gasparovics László (Szlovákia) 2. Geröly Tibor (Gencsapáti Főnix LE), 3. Szalár Róbert (Zalalövő és Környéke LSE). Vadászhajtás: 1. Lebics István (Zalalövő és Környéke LSE), 2. Lócsi Miklós (Veszkényi LE), 3. Papp Zsolt Károly (Börcs SE)

Frissítés:

Egy bajnoki cím, két győztes?

SZOMBATHELY - A múlt szombati számunkban megjelent Fogathajtás a gencsi búcsúban című cikkünkben a rendezők tájékoztatása alapján az szerepelt, hogy Geröly Tibor (Főnix LE) tavaly megyebajnoki címet szerzett kettesfogat-hajtásban. Ezt nehezményezi Szájer József, a Katafai LK versenyzője, aki a Vas Megyei Lovas Szövetség elnökének igazolásával bizonyítja, hogy ő lett a 2016-os megyebajnok. Ennek az állításnak is helyt adunk, megjegyezve, hogy az egy éve fennálló vita eldöntésére nem mi vagyunk illetékesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!