Sport

2016.10.26. 14:30

Fogorvos teniszütővel - Egy ezüst- és egy bronzérem a Csendes-óceán partjáról

Lima - Egy ezüst- és egy bronzéremmel tért haza a Peruban rendezett orvosoknak kiírt tenisz világbajnokságról dr. Vitályos Iván.

Tóth Gábor

Október 7-14 között Peru fővárosa, Lima adott otthont az orvosok tenisz világbajnokságának. Magyarországot hét fős csapat képviselte az erőpróbán. A Csendes-óceánhoz közel eső sporttelepen nagyüzemben, egyszerre 20 pályán zajlottak a küzdelmek. A magyar delegációban ott volt a szentgotthárdi fogorvos, dr. Vitályos Iván, aki +70-es korcsoportban ragadott ütőt - és két érmet szerzett. Párosban a budapesti dr. Szántó Józseffel a négy duót felvonultató mezőnyben második lett. Míg a 16-os tábláról rajtoló egyes küzdelmeit bronzéremmel zárta.

Dr. Vitályos Iván harci díszben Fotó: orvos válogatott

- A szeles időjárás és a nagy hőség azért megnehezítette a versenyzők dolgát, fizikailag tehát nem volt egyszerű dolgunk - érzékeltette a viszonyokat dr. Vitályos Iván. - Továbbá az akklimatizáció is okozott nehézséget, ugyanis hét órás időeltolódást kellett átvészelnünk - én még harmadnap is küszködtem az átállással. A szervezés olyan latinos volt, a szállodából például roppant nehéz volt eljutni a pályákig. De remek hangulatban zajlott le a verseny. Sajnos nem volt időm igazán felkészülni a vb-re, kicsit alaposabb felkészüléssel szerintem jobb eredményeket érhettem volna el. Kis hiányérzet tehát maradt bennem - de természetesen örülök a két érmemnek.

Érdekesség, hogy a magyar csapat legeredményesebb játékosa a debreceni dr. Bágyi Kinga lett, aki egyesben, párosban és vegyespárosban is világbajnoki aranyérmet nyert. A magyar csapat összesen hat érmet szerzett Limában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!