Sport

2015.01.07. 19:18

Fölényes győzelemmel kezdte az újévet a Körmend

Ryan Richards bivalyerős dupla-duplájával, (40 pont, 15 lepattanó) Ferencz Csaba négy triplájával, Momcsilo Latinovics látványos blokkjaival és kosaraival, Török Rolland remek játékával magabiztosan győzte le a Nyíregyházát az Egis Körmend az esztendő nyitómérkőzésén.

Németh Zsolt

Egis Körmend – Marso Nyíregyházi KK 100–71 (28–13, 23–23, 20–15, 29–20)
Körmend, 1200 néző V: Kapitány, Söjtöry, Surányi
KÖRMEND: Walker 3, Burgess 6, FERENCZ 18/12, TÖRÖK 13/3, RICHARDS 40/3Csere: Tóth 2, Popadics 2, LATINOVICS 14/6, Sonyák , Doktor 2, Molnár , NémethVezetőedző: Déri Csaba
NYÍREGYHÁZA: Szavics 5/3, TAYLOR 28/6, Nagy, HUJDUROVICS 20, Kolarics 9Csere: Garner, Helmeczi 2, MOLNÁR 6/3, Lajsz, Garamvölgyi, Czura 1Vezetőedző: Sitku Ernő
Az eredmény alakulása. 4. p.: 10-3. 7. p.: 19-5. 15. p.: 31-24. 19. p.: 41-36. 23. p.: 53-41. 29. p.: 67-49. 35. p.: 79-61. 37. p.: 88-64.
Kipontozódott: Tóth, 34. p.

A szombathelyi Illés Labdarúgó Akadémia hetven növendéke is eljött az esztendő első körmendi mérkőzésére, amelyen Déri Csaba újdonsült vezetőedzőként debütált. És jól is indult a meccs a számára, hiszen Kolarics büntetőjére Ferencz két triplával válaszolt. A 3. percben 8-1-nél kérte ki első idejét Sitku Ernő, de hamarosan tíz fölé nőtt a különbség. Ferencz 12 ponttal, Richards tízzel és 8 lepattanóval zárta az első negyedet.

Aztán beindult Hujdurovics és Taylor, Déri Csaba négy perc után már a második idejét kérte ki. Hétig zárkózott a vendégcsapat, de Török is beszállt a pontgyártásba és a nagyszünetre visszaállt a 15 pontos különbség. A második félidő elején is jobban kezdett a vendégcsapat, de csak tízig tudott zárkózni. Aztán Richards újra begyújtotta a rakétáit, 32 pontnál tartott a 3. játékrész végén, amikor húsz volt közte. Molnár mutatta meg a vendégeknél, hogy volt miért pályára küldeni, de mindig volt hazai válasz, tartotta előnyét a Körmend. Egy-egy sportszerűtlen hibát is ítéltek a játékvezetők, akik nem nyerték el a nézők szimpátiáját. Richards a 36. percben megszerezte 40. pontját, Doktor Péter állt be a helyére. Ferencz negyedik hármasával már 24 volt közte.

A legvégén Németh Ákos és Molnár Levente is lehetőséget kapott, és a századik pontig így is eljutott a Körmend, Török büntetőből szerezte azt. kiemelkedik még Latinovics játéka, aki nem csak egy látványos zsákolása, de több blokkja és labdaszerezése okán is biztatóan játszott.

Mestermérleg:
Déri Csaba: – Jó ritmusban játszottunk, és jól is dobtunk ma. Örülök, hogy jól sikerült a mai bemutatkozás. Bár jól dolgoztak a fiúk az előzőz napokban, de tartottam a meccstől, mert jó ellenfelet fogadtunk, és 17 napja nem volt mérkőzésünk, ilyenkor nehéz elkapni a ritmust. Szeretnénk szerényen, de eredményesen, így folytatni tovább.

Sitku Ernő: – Gratulálok a Körmendnek, nagyon jól játszottak ma, és gratulálok Déri Csabának is a jó bemutatkozáshoz. Sok sikert kívánok neki, persze nem bántam volna, ha ezt nem ma kezdi el. A csapatom nem pörgött olyan hőfokon, mint Zalaegerszegen tették. Úgy érzem, az előző siker megnyugtatta őket, és azt gondolták, minden onnan folytatódik, ahol ott abbahagyták. De tudatosítani kell, hogy küzdelem, harc nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. Ráadásul azon a poszton kaptunk ki nagy különbséggel, ahol mi szoktunk nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!