Sport

2016.02.12. 13:07

Folytatódnak a sakkcsapatbajnokságok

Vasárnap az NB I/B-ben és az NB II-ben folytatódik a 2015/2016. évi sakkcsapatbajnokság.

Horváth Erika

Utoljára december 6-án rendeztek NB-s sakkcsapatbajnoki mérkőzéseket. Az első osztályú pontvadászat folytatására továbbra is várni kell (február 28-a lesz az idei első játéknap), a másik két osztálybeliek azonban már ezen a vasárnapon asztalhoz ülnek.

A NB I/B tízcsapatos Charousek csoportja az 5. fordulóval folytatódik. A két Vas megyei csapat közül a Haladás VSE-Infraplan II. 24 ponttal a hatodik helyen áll, míg az eddig 16,5 pontot gyűjtött Szentgotthárd-Alsószölnök STE a sereghajtó, tizedik pozícióban telelt. Mindkét csapat idegenben játszik vasárnap, a szombathelyiek a második Lila Futó Hóbagoly, a SZ-A STE az ötödik, hozzájuk hasonlóan szintén 24 pontos Decs otthonában.

Az NB II Széchenyi csoportjának 12 együttese között három a Vas megyei. A legelőkelőbb helyen a HVSE-Infraplan III. áll, 45 ponttal a második. A 29 pontos Sárvári SC a 11., a 28,5 pontos Arborétum Herény SE a 12. Az NB II-ben a 7. forduló következik Sárvár-HVSE III. (Gárdonyi iskola, 10.00) megyei rangadóval, az Arborétum pedig az Ajkát fogadja (Lukácsháza, kultúrház, 11.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!