Sport

2016.08.14. 18:30

Fordított és nyert a Viktória FC

Szombathely - A női labdarúgó NB I. első fordulójában a Viktória FC hátrányból felállva 3-1-re legyőzte az újonc Újpestet.

Pum András

Viktória FC-Újpesti TE 3-1 (0-1)
Szombathely, Király Sportlétesítmény, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette:
Juhász.
Viktória FC: Bíró -Kun, Tálosi, Balogh, Vörös - TÓTH A., MANHART, CIDEI - SZAKONYI, Siklér (Janus, 73.), Fábián (Bátorfi, 60.). Edző: Csordás Csaba.
Újpest: Gálik - Kiss F., Véglási, Nagy Sz., Horváth T. - Kajdy, Molnár, Kiss N. (Durkó, 82.), Mátyás - Orsó, Géczi. Edző: Oroszi Sándor.

Szépszámú közönség előtt az első félidőben nagy, de meddő fölényben futballozott a szombathelyi csapat. A vendégek teljesen visszaálltak, jól látszott, hogy tökéletesen elégedettek lennének az egy ponttal. Több lehetősége is volt a Viktóriának, Siklér Kinga egymaga három gólt is szerezhetett volna, ám kimaradtak a ziccerek. Ráadásul a vasi támadásokból hiányzott az átütőerő, a dinamika. Az újpestiek az első 45 percben gyakorlatilag egyszer mentek el a hazai kapuig, ám a félidő lefújása előtt pár másodperccel egy labdavesztést követően mégis megszerezték a vezetést. Hidegzuhany a javából.

A zöld mezes Tóth Alexandra jó játékkal, góllal tért vissza Fotó: Bögöti Márta

Szünet után egy más mentalitású, más felfogásban futballozó hazai együtes lépett pályára, amely gyoran felpörgette a tempót. Egy órányi játék után Heike Manhart a félpályáról indulva három védőt kicselezve egyenlített. A vasi csapat nem állt le, szinte felborult a pálya, a fővárosi együttes foggal-körömmel védekezett. A hajrában aztán egy szép háromszögelés után Szakonyi Emese megszerezte a vezetést (2-1). Majd a 83. percben az Ausztriából hazatérő Tóth Alexandra két szép cselt követően talált a hálóba: 3-1.

A viktóriások az első félidőben is nagy fölényben futballoztak, ám szünet után rátettek egy lapátra és végül teljesen megérdemelten nyertek.

Gólszerzők: Manhart (60.), Szakonyi (79.), Tóth A. (83.), illetve Mátyás (45.).

Csordás Csaba: -

További eredmények: Győri ETO-Budapest Honvéd 2-0, Kóka-MTK Hungária 0-2, Astra-FTC 0-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!