Sport

2017.04.24. 16:45

Forrott a víz - Az AVUS 12-12-t játszott a BVSC-vel

Szombathely - A felsőházi vízilabda-OB I/B-s rájátszás 1. fordulójában az AVUS változatos mérkőzésen döntetlenre végzett a BVSC-Zuglóval.

Pum András

AVUS-BVSC-Zugló 12-12 (4-2, 2-3, 2-3, 4-4).

Szombathely, Fedett Uszoda, 300 néző, OB I/B-s felsőházi vízilabda-mérkőzés, 1. forduló, vezette: Csanádi, Veilandics.

AVUS: HORVÁTH A. - Hajmási 1, Kurucz, Cvetic 1, Takács K., KUTASI 6, Ekler B. 1/1. Csere: Polcsik, Doma 1, Sági, GALAMBOS 2, Baranyai. Edző: Matajsz Márk.

Kutasi Rómeó vezére volt csapatának Fotó: Unger Tamás

Kutasi Rómeó duplájával hamar megléptek az aligátorok, ám a fővárosiak gyorsan egyenlítettek. Aztán ismét megrázta magát az AVUS, centerből és szélről is gólt szerzett, a negyed végére visszaállt a kétgólos különbség. Ám a folytatásban sem tudott jobban elhúzni a szombathelyi együttes, minden egyes labdáért óriási harc folyt, látszott: a felsőház más kávéház, mint az alapszakasz volt. Ráadásul a vasiak egyetlen balkezes játékosát, Hajmási Andrást másfél negyed után - kissé szigorúan - kipontozták. A harmadik negyed közepétől felváltva vezettek a csapatok, aztán Kutasi vette ismét vállára az aligátorokat, labdákat szerzett, gólokat lőtt. Egyik csapat sem lehetett büszke a védekezésére. A hajrá nagy izgalmakat, fergeteges hangulatot hozott, a vasiak egyenlítettek, és bár az egész uszoda talpra szökkent, a győzelmet nem sikerült megszerezniük.

Matajsz Márk: - Nagyon értékes pontot szereztünk egy remekül felkészített, fiatalos, lendületes BVSC ellen. Közönségszórakoztató, gólban gazdag mérkőzés volt, egyszer mi vezettünk, egyszer ők, igazságos eredmény született.

A felsőház állása: 1. Eszterházy Főiskola Eger 15, 2. AVUS 13, 3. Békéscsaba 12 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!