Sport

2011.03.30. 12:50

FTC-Újpest: lila-fehér mezben pózolt a ferencvárosi polgármester

Bácskai János, a Ferencváros és Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere szerdai közös sajtótájékoztatóján a békés szurkolásért kampányolt a két kerület labdarúgócsapatának pénteki, az Albert Stadionban sorra kerülő bajnoki rangadója előtt.

MTI

A két politikus úgy vélte, ideje összefogni annak érdekében, hogy a két ősi rivális összecsapása csak a sportról, a futball szeretetéről, a sportszerű szurkolásról szóljon.

Az FTC alapítójának, Springer Ferencnek a szobránál tartott eseményen a városvezetők kifejtették, azért szervezték a találkozót, hogy közösen elmondják és megmutassák, a sport nem elválasztja, hanem összeköti az embereket. Szerintük példamutatással lehet a legtöbbet tenni azért, hogy a mérkőzések kizárólag a sportról szóljanak.

A sajtótájékoztatón megjelentek a két klub korábbi legendás játékosai, így a zöld-fehérek részéről Albert Flórián, Szűcs Lajos, Rákosi Gyula, Fenyvesi Máté és Lipcsei Péter, a lila-fehérektől pedig Göröcs János, Várhidi Pál, Dunai Antal és Kovács Zoltán. A résztvevők a rangadókon tapasztalt személyes élményeikről beszéltek. A pénteki találkozóra tippelve Göröcs meglepő módon 3-1-es ferencvárosi sikert jósolt a két gárda formája alapján.

 

A felszólalók egyetértettek abban is, hogy a szurkolók többsége békés, törvénytisztelő ember, akik a sport szeretetéért járnak mérkőzésekre, míg azok, akik a balhét keresik, elenyésző kisebbségben vannak, s őket széleskörű összefogással jobb belátásra lehet bírni.

A két polgármester, akik mezt cseréltek a találkozón, egyformán a helyszínen tekinti majd meg a meccset, az újpesti politikus a vendégszektorban, mert mint mondta, ott van igazi hangulat.
 

A tavaly őszi, 6-0-s hazai sikerrel végződött Újpest-FTC rangadó második félideje a szurkolók által használt petárdák és más pirotechnikai eszközök miatt késve kezdődhetett csak meg, majd később a játékvezetőnek meg is kellett szakítania a játékot, mert a vendég drukkerek beszakították a menekülőkaput, és megkíséreltek a pályára behatolni. A mérkőzés kapcsán a rendőrség 14 személyt állított elő, egy drukkert életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!