Sport

2017.07.04. 15:09

Futottak a törvényszék munkatársai

Budapest, Szombathely – Második lett a Szombathelyi Törvényszék hatfős csapata a maratoni váltófutásban a VI. Jogi Fórum Kupán. Szerintük mentálisan is segít a sport.

Bakos Ágnes

Hatodszor rendeztek maratoni és félmaratoni futóversenyt, a Jogi Fórum Kupát. Jogászok, jogi területeken dolgozók háromfős félmaraton váltó vagy hatfős maratonváltó futócsapatokat állíthattak ki. A 42,2 kilométert választották a szombathelyiek, név szerint: dr. Szabó Péter, dr. Lipovits András, dr. Rácskay Jenő, dr. Kaczmarski Balázs, Kern Zsolt és Horváth Bálint. A csapat a második helyen végzett. A versenyzők szerint a futás számos jótékony hatása mellett mentálisan is segíti a hatékony munkavégzésüket.

Fotó: Szombathelyi Törvényszék

Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Jogi Fórum Kupán hangsúlyozta: a futóversenyen való részvétel és jó szereplés azért is nagyon fontos, mert így a bíróságok személyes példamutatással is részt tudnak venni az egészséges életmód népszerűsítésében. A Szombathelyi Törvényszék csapatának nagy részét tapasztalt, futóversenyeken megedzett versenyzők tették ki – viszont a példamutatás már eredménye, egyre többen érdeklődnek a futás iránt. Olyannyira, hogy jövőre valószínűleg már két csapatot indít a versenyen a Szombathelyi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!