Sport

2015.09.01. 10:14

Futsal: A Haladás VSE enerváltan, lassan, sok hibával játszott, kikapott

Budaörs - Fájó idegenbeli vereséggel kezdte a 2015/2016-os NB I-es futsalbajnokságot a Swietelsky-Haladás VSE.

Tóth Gábor

Aramis SE–Swietelsky-Haladás VSE 6-3 (3-1).

Budaörs, 200 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Kovács G., Gál P. (Faragó M.).

Aramis: Sikur – Frank T., RONI, Safar, SZEGHY. Csere: Farsang (kapus), SEBESTYÉN, Jovánczai, Pál, Boznánszky, Csopaki, Pap. Játékos-edző: Frank Tamás.

HVSE: Tyukász – Öreglaki, Hajmási, Horváth P., Nagy T. Csere: Matyi (kapus), Hegyesi, Gyurcsányi, Vidák, NÉMETH P. Edző: Marcos Angulo.

Gól: Pál (10.), Frank (17.), Roni (17.), Sebestyén 2 (25., 37.), Horváth P. (34., öngól), ill. Hajmási (18.), Németh P. 2 (26., 28.). Kiállítva: Tyukász (15., HVSE).

A rutinos Németh Péter (balról) két gólja ezúttal nem ért győzelmet, de még döntetlent sem. Fotó: Unger Tamás

Haladás helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, de a lehetőségek kimaradtak. Aztán elkapta a fonalat az Aramis. A hazaiak szervezetten, védekeztek, kontrákra rendezkedtek be – nem tudott mit kezdeni ezzel a játékstílussal a HVSE. Egy ellentámadásból meg is szerezte a vezetést a vendéglátó. Majd a szombathelyiek kapusát, Tyukászt kiállították a játékvezetők, mivel a hatoson kívül védett kézzel. Az emberelőnyt rögtön gólra váltotta az Aramis, és nem sokkal később már három volt a különbség a felek között. Hajmási a szünet előtt még szépített, életben tartva így a vasi reményeket. Fordulás után próbált hatékonyabb, agresszívabb játékkal előrukkolni a Haladás, de az Aramis növelte előnyét. Németh Péter két góljával felzárkóztak a szombathelyiek (28. perc: 4-3), ekkor úgy tűnt, összejöhet a fordítás. De egy szerencsétlen (ön)gól véget vetett a Haladás feltámadási kísérletének. Az utolsó percekben vészkapussal rohamozott a szombathelyi csapat, amit az Aramis rutinosan kivédekezett, sőt, fölényessé tette a győzelmét. A Haladás enervált, lassú játékkal rukkolt elő, sokat hibázott, a mérkőzés nagy részében az történt, amit a frissebbnek, motiváltabbnak, szervezettebbnek tűnő Aramis akart, megérdemelten nyert. Egyik közvetlen riválisától kapott fájó – figyelmeztető – pofont a zöld-fehér gárda.

Marcos Angulo: – A játékosok közül egyedül Németh Péterrel voltam elégedett, mindenki más csalódást okozott. Hiányoztak a jó egyéni teljesítmények, és csapatként sem úgy működtünk, ahogyan kellett volna. Csalódott vagyok, nem így terveztem a rajtot – sem játékban, sem eredményben.

A 2. fordulóban, hétfőn (18.15) az újonc Nyírgyulajt fogadja a Haladás – lesz lehetőség a javításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!