Sport

2016.05.06. 19:56

Futsal: Berettyóújfaluban kapott ki a Haladás VSE

Berettyóújfalu - Az NB I-es futsalbajnokság 4. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE rangadót bukott a Berettóújfalu vendégeként.

Tóth Gábor

MVFC Berettyóújfalu-Swietelsky-Haladás 5-2 (3-0).

- Berettyóújfalu, 400 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Szilágyi, Gál (Czene-Joó).

Berettyóújfalu: Tihanyi - Komáromi, Szabó, Rábl, Dávid. Csere: Klochko, Harmati, Trencsényi, Stanic, László, Nagy I., Sánta. Edző: Turzó József.

HVSE: Tyukász - Gyurcsányi, Horváth P., Hegyesi, Öreglaki. Csere: Vidák, Németh P., Hajmási, Rácz. Edző: Lódi Tamás.

Gól: Nagy I. (5.), Harmati (15.), Rábl 3 (16., 22., 34.), ill. Horváth P. (17.), Öreglaki (37.).

Kiállítva: Gyurcsányi (23.).

A két dobogóra hajtó csapat csatáját a hazaiak kezdték jobban, frissebben. A vasiak nem bírták a nyomást, az 5. perben már a kapujukban táncolt a labda. A gyorsan bekapott gól megfogta a zöld-fehéreket, lendületben maradt a Berettyó. A Haladás a védekezésre helyezte a hangsúlyt, átengedte a területet ellenfelének. Aztán a percek múlásával rendezte a sorait, kontrákra is futotta - Vidák például komoly ziccerben hibázott. Már úgy tűnt, hogy kiegyenlítődnek az erőviszonyok, amikor egy szögletből növelte az előnyét a házigazda, majd egy percen belül, ismét szögletből, újabb gólt ünnepelhettek a hazaiak (16. perc: 3-0). Eldőlni látszott a mérkőzés, ám Horváth Péter elcsent egy rosszul hazaadott labdát, és ritkán látható szép góllal visszahozra a Haladást a meccsbe. A második féliőt is Berettyó-gól vezette fel. Egy átlövés megpattant Gyurcsányin, a hazaiak közelről ismételhettek, Tyukász belekapott a labdába, de átperdült a gólvonalon - szerencsés körülmények közepette növelte előnyét a házigazda. Tetézte a bajt, hogy egy eladott labdánál menteni igyekvő Gyurcsányit második sárga lappal kiállította a játékvezető. Eléggé szigorú volt az ítélet. A következő két percet emberhátrányban játszotta le a Haladás, csak Tyukász kapuson múlt, hogy nem lőtt újabb gólt, gólokat a Berettyó. A játékvezetők mindkét csapatnak okoztak kellemetlen pillanatokat - így paprikás lett a hangulat. A Haladás vészkapusra váltott, próbált szépíteni. Ám egy eladott labdát góllal büntetett a házigazda (5-1) - eldőlt a meccs. A szombathelyiek nem adták fel, Öreglaki egy szögletvariáció végén talált kapuba. Sőt, a folytatásban, a végjátékban több Haladás-helyzetet jegyezhetünk fel, ám a lehetőségek kimaradtak. De megérdemelten nyert a Berettyóújfalu.

Lódi Tamás: - Kellemes ellenfélnek bizonyultunk, hiszen győzelmet adtunk ajándékba a Berettyónak. Bosszantó, érthetetlen hibákat vétettünk, olyan szituációból kaptunk gólokat, amelyekre előzetesen felkészültünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!