Sport

2015.05.11. 09:48

Futsal - Két ezüst a MEFOB-ról: Jól szerepeltek a négyes döntőben az NYME csapatai

Budapest - A Nyugat-magyarországi Egyetem férfi és női futsalcsapata is ezüstéremmel zárta a Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság négyes döntőjét. A futsal MEFOB négyes döntőjének az ELTE sportközpontja adott otthon. Két napig rúgták a labdát a női és férfi csapatok.

Tóth Gábor

Női elődöntő: NYME– ELTE 5-1 (2-1).

NYME: KISS – NAGY, MARSAI, TÓTH, BODA. Csere: Viola, CSEMBA, DÖMSÖDI. Edző: Sákovics Péter. Gól: Tóth 2, Marsai 2, Csemba.

A szombathelyi lányok a második félidőre lendültek bele, és magabiztos győzelmet arattak.

Együtt a Nyugat-magyarországi Egyetem egyaránt MEFOB-ezüstig jutó férfi és női futsalcsapata. Jobbról az edző, Sákovics Péter. Fotó: NYME

Döntő: NYME-Debrecen 2-3 (0-1).

NYME: KISS – NAGY, MARSAI, Tóth, Boda. Csere: Viola, Csemba, Lehota, Dömsödi. Gól: Dömsödi, Marsai.

Mindkét csapat jól játszott, a Debrecen azért nyert, mert jobban sáfárkodott a lehetőségeivel.

Az NYME ezüstérmes női futsalcsapata: Kiss Emília, Nagy Bianka, Marsai Nikolett, Tóth Alexandra, Boda Patrícia, Viola Vivien, Csembe Ágnes, Dömsödi Petra, Lehota Szilvia.

Férfi elődöntő: NYME– Győr 5-4 (2-3) hosszabbítás után.

NYME: Matyi – GEREBICS, TÖRÖK, SIPOS, RÁCZ. Csere: HORVÁTH, Balogh, Velenczei, Bernáth. Edző: Sákovics Péter. Gól: Horváth 2, Sipos 2, Török.

A könnyű gólokat szerző győriek hamar elhúztak két góllal, de a szünet előtt sikerült egyre csökkenteni a hátrányt. A második félidőben már sokkal jobban játszottak a szombathelyiek, de a Győr kapusa parádésan védett. Az óriási erőfeszítéseket végül siker koronázta és egyenlítettek a szombathelyi egyetemisták. Következett a hosszabbítás, ahol már nem volt kérdés, hogy melyik csapat jut tovább.

Döntő: NYME–BME 5-6 (2-2) hosszabbítás után.

NYME: MATYI – GEREBICS, TÖRÖK, SIPOS, RÁCZ. Cserék: HORVÁTH, BALOGH, VELENCZEI, BERNÁTH. Gól: Horváth 2, Sipos, Gerebics, Balogh.

A színvonalas, remek meccset a BME kezdte jobban, gyorsan meglépett 2-0-ra, de még szünet előtt egyenlített a Szombathely. Fordulás után nagy nyomás nehezedett Matyi kapujára, és újra előnyhöz jutottak a budapestiek. Ám az NYME egyenlített, majd fordított, kétgólos előnyre tett szert. Aztán a szerencse és a játékvezetői kettős a BME mellé állt: egy szerencsétlen öngóllal és az utolsó pillanatban belőtt kisbüntetővel a fővárosiak kiharcolták a 2x5 perces hosszabbítást (5-5). A ráadásban aztán még három büntetőt kapott ajándékba a BME, amiből egyet értékesített, és megnyerte a finálét.

Az NYME ezüstérmes férficsapata: Matyi Benjamin, Gerebics Gergő, Török Gergő, Sipos Bálint, Rácz Bence, Horváth Elemér, Balogh Márk, Velenczei Balázs, Bernáth Imre.

– A lányok helyezése reális, sok volt a hiányzónk, szépen csillog az ezüstérem – értékelt a MEFOB futsalcsapatok edzője, Sákovics Péter. – A fiúknál viszont van egy kicsi hiányérzetem, hiszen nagyon közel volt az arany, de nem volt szerencsénk, és hát a játékvezetők is érdekesen fújtak. De mindkét csapatnál léptünk előre, hiszen a lányok tavaly harmadikként zártak, a fiúk pedig be sem jutottak a négyes döntőbe. Tehát nincs okom elégedetlennek lenni.

Két különdíjat is hazahoztak a szombathelyiek, ugyanis lányoknál Kiss Emília, a fiúknál pedig Matyi Benjamin lett a legjobb kapus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!