Sport

2017.05.15. 19:17

Futsal: kimaradtak a HVSE-helyzetek

Szombathely - Az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 6. fordulójában hazai pályán bukott el a Swietelsky-Haladás VSE.

Tóth Gábor

Swietelsky-Haladás VSE-Aramis SE 3-6 (1-4). - Szombathely, 500 néző, NB I-es futsalbajnokság, felsőházi rájátszás, vezette: Kovács G., Ábrahám (Babos).

HVSE: Sásádi – Horváth P., Gyurcsányi, Öreglaki, Németh E. Csere: Matyi (kapus), Németh P., Hajmási, Sipos G., Vidák, Halmos, Gyenese. Edző: Turzó József.

Aramis: Soós – Sámson, Szeghy, Pál, Boznánszky. Csere: Hegedűs (kapus), Büki, Sivák, Roni, Bognár, Gál, Cseri, Csopaki, Mányi. Edző: Frank Tamás.

Gól: Öreglaki (17.), Hajmási 2 (26, 33.), ill. Csopaki 2 (7., 35.), Bognár2 (8., 18.), Büki (10.), Sámson (37.).

A vendégek kezdtek jobban, de aztán rendezte sorait a Haladás, sőt, az irányítást is átvette. Erős tempót diktáltak a felek, támadott gőzerővel mind a két gárda – szikrázóan kemény párharcokban sem volt hiány, gyűltek a faultok. A vendégek szerezték meg a vezetést, egy megpattanó lövés talált utat a hazai kapuba. Majd két szabadrúgást is gólra váltottak a budaörsiek (10. perc: 0-3).Biztos előnye birtokában már stabilabban futballozott a vendég, a Haladás kicsit megroppant, sokat hibázott – és bőkezűen tékozolta el a helyzeteit. Tízméteresből szerzett gólt a Haladás, de a kisbüntetőt megismételtette a játékvezető, a második kísérlet pedig már nem volt sikeres. Ez a jelenetsor jól jellemezte a mérkőzést, a Haladás helyzetét. Semmi nem akart sikerülni. Az újabb tízméterest Öreglaki már nem hibázta el, szépített. De még ki sem ünnepelhették magukat a szombathelyiek, amikor megszerezte negyedik gólját az Aramis – ismét szabadrúgásból. Jókor jött a szünet a hazaiaknak.

Fordulás után nekiesett ellenfelének, kitámadott a Haladás. Már úgy tűnt, hogy túléli a nagy rohamokat a vendég, amikor Hajmási – egy látványos támadás végén – szűkített a különbségen. És támadásban maradt, korán vészkapusra a házigazda. Szorult nagyon az Aramis. Parázs csata kerekedett a mérkőzésből, volt dolguk bőven a játékvezetőknek. Öt a négy elleni játékból szerezte a harmadik gólját a HVSE (33. perc: 3-4). Nagyon nem volt benne a meccsben, de az Aramis végigvitt egy kontrát, ismét betalált. És nagyon úgy tűnt, hogy ezzel el is dőlt a mérkőzés sorsa. Már csak azért is, mert egy lecsorgó labdát is besodortak a vendégek (37. perc: 3-6).A közvetlen hajrára így nem maradt izgalom.

A Haladás főleg gyenge helyzetkihasználása miatt kapott ki.

Turzó József: - Hiába mentünk jól mezőnyben, ugyanis csúnya gólokat ajándékoztunk ellenfelünknek. Az a három gól különbség, amit szabadrúgásból kaptunk, meg is maradt a végére. Hétről hétre kapjuk a gólokat pontrúgásokból, hiába készülünk, videózunk. Ezt a figyelmetlenség számlájára írom. Ezen a szinten ennél jóval több kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!