Sport

2017.01.11. 21:35

Futsal Magyar Kupa: nyert, előnyben a Haladás

Szombathely – A futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán a Swietelsky-Haladás VSE legyőzte a jó erőt képviselő Nyírgyulaj gárdáját, így háromgólos előnnyel utazhat a jövő szerdai visszavágóra.

Tóth Gábor

Swietelsky-Haladás VSE-Nyírgyulaj KSE 5-2 (1-0). - Szombathely, 300 néző, futsal Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés, vezette: Ábrahám T., Horváth Z. (Tolnay A.).

HVSE: Matyi – Hegyesi Zs., Gyurcsányi, Sipos G., Vidák. Csere: Öreglaki, Halmos, Hajmási, Horváth P., Németh B., Bencsik, Németh E. Edző: Turzó József.

Nyírgyulaj: Végső – Nagy, Siska, Angyalos, Sánta. Csere: Faragó, Dömze, Tóth B., Varga, Lovas, Orosz. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Halmos (13.), Hegyesi (24.), Hajmási (28.), Horváth P. (34.), , Vidák (38.), ill. Dömze (35.), Nagy (40.).

Nagy lendülettel kezdett a két szervezett csapat. A vendégek egy kapufával jelezték, hogy komoly céljaik vannak – amire a házigazda egy felső léccel válaszolt. A Haladás birtokolta többet a labdát, próbált támadni, több dolga volt a Nyírgyulaj kapusának. Érett a hazai gól. De mielőtt igazán fölénybe került volna a szombathelyi gárda, váratlanul, és nagyon gyorsan, már a 8. percben  vészkapusra váltott az ellenfél – és a folytatásban többször is alkalmazta ezt a taktikai elemet. Belelendült a Nyírgyulaj is, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. Halmos törte meg a gólcsendet, aki egy szöglet után közvetlen közelről volt eredményes (13. perc: 1-0). A vezetés megszerzése feldobta a Haladást, átvette az irányítást. A félidő hajrájáját viszont megnyomták a vendégek. De több gól már nem esett az első játékrészben.

Nagy rohamokkal nyitott a második félidőt a Nyírgyulaj, de a HVSE túlélte a nehéz pillanatokat, rendezte a sorait. Olyannyira, hogy Hegyesi látványos góljával növelte is az előnyét. Természetesen a Nyírgyulajtól jött ismét az öt a négy elleni játék. Keményedett a csata, agresszívan küzdött a vendég, nem akart ledolgozhatatlan hátrányba kerülni. És lőtt ismét egy kapufát. Olykor azért szerencséje is volt a házigazdának. Élvezetes meccset vívtak a felek. Aztán Hajmási távoli, lapos löket kötött ki a hálóban – kellett hozzá a vendégkapus segítsége is (28. perc: 3-0). Próbált szépíteni a folyamatosan emberelőnyben játszó Nyírgyulaj, de remekül védekezett a Haladás. És ügyesen kontrázott. Egy sakk-matt helyzet végén Horváth Péter növelte a hazaiak előnyét. A vendégek nem adták fel, egy kipattanót vágtak közelről kapuba, szépítettek. Majd meglőtték harmadik kapufájukat is. Vidák viszont okos góllal tett pontot a meccs végére. Viszont a lefújás pillanatában a Nyírgyulaj még betalált. Így a Haladás „csak” háromgólos előnyből várhatja a jövő szerdai visszavágót.

Turzó József: - Igazi kupameccset vívtunk, jó irammal, sok izgalommal. Nehéz ellenfél volt a Nyírgyulaj, ráadásul kellemetlen taktikát választott azzal, hogy szinte az egész mérkőzésen vészkapussal játszott. De a találkozó 99 százalékában jól reagáltuk le a történéseket, megérdemelten nyertünk. Az utolsó pillanatban esett gól viszont nagyon bosszantó. De így is elég jó helyzetből várjuk a visszavágót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!