Sport

2016.06.03. 18:47

Futsal: Megvan a bronzérem! - Nagy csatában győzte le a Haladás a Berettyót

Szombathely - Az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának utolsó előtti, 9. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE legyűrte a komoly erőt képviselő Berettyóújfalut, így bebiztosította bronz-érmes helyezését.

Tóth Gábor

Swietelsky-Haladás VSE -MVFC Berettyóújfalu 6-3 (3-3)
Szombathely, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Farkas, Zimonyi (Kovács).
HVSE: Tyukász - Gyurcsányi, Horváth P., Németh P., Öreglaki. Csere: Hegyesi, Vidák, Hajmási, Sipos, Rácz. Edző: Lódi Tamás.
Berettyóújfalu: László - Komáromi, Szabó, Rábl, Dávid. Csere: Klochko, Trencsényi, Gál, Vulovic, Harmati, Stanic. Edző: Turzó József.
Gól: Hegyesi (7., 20.), Vidák (11., 25.), Öreglaki (40.), Németh P. (40.), ill. Klochko (3.), Szabó (15.), Komáromi (20.).
Kiállítva: Rábl (24.).

Vidák Balázs gólöröme határtalan! Nagy csatát, fontos mérkőzést nyert meg a Haladás VSE (Fotó: Unger Tamás)

Óriási lendülettel estek egymásnak a csapatok. Az első gólt egy kontrából a vendégek szerezték. És lendületben maradtak, saját térfelén támadták le a Haladást. Ennek ellenére a hazaiak is kidolgoztak helyzeteket. Egy erőszakos labdaszerzés után ki is egyenlítettek, sőt, egy remek kontra után a vezetést is átvették (11. perc: 2-1). Parázs, kőkemény csata kerekedett a meccsből, a játékvezetők nehezen tartották kordában az indulatokat. De ekkor már a Haladás diktálta a tempót. Megzavarodott, sokat hibázott a Berettyó, de nem élt a lehetőséggel a HVSE, ordító ziccereket rontott. A Berettyó határozottabb volt kapu előtt, egy szögletből egyenlített (15. perc: 2-2). Egy gólváltás tett pontot az első félidőre - Hegyesi egyenlített az utoldó pillantban. Óriási, színvonalas csatát szakított meg a szünet.

Fordulás után sem csökkent a tempó. És továbbra is a Haladás játszott kapura veszélyesebben. A vendégektől Rábl János többször is közel járt a kiállításhoz, egy ideig megkönyörültek rajta a játékvezetők, végül csak el kellett hagynia a pályát. Az emberelőnyt Vidák váltotta gólra (25. perc: 4-3)! A folytatásban több helyzetet is kidolgozott a Haladás, de bőkezűen eltékozolta a lehetőségeit. A Berettyó pedig nem adta fel. Ráadásul a könnyű síppal befújt szabálytalanságok miatt a HVSE a 32. perctől már öt faulttal játszott. És egyre jobban beszorult - a vendégek vészkapust is bevetettek. Tyukásznak kellett védenie. Lassan fogyott az idő. Két perccel a vége előtt egy labdalopás, kontra után Vidák lövése a kapufán csattant. Öreglaki azonban góllal zárt egy kontrát - eldőlt a meccs. Felrobban a csarnok! És még ki sem ünnepelhették magukat a szurkolók, amikor Németh Péter fordult le védőjéről, és bobázott a kapuba. Megszerezte a bronzérmet a Haladás!

Lódi Tamás: - Maximálisan elégedett vagyok a csapatom hozzáállásával, és a játékkal is. Az a csapat, amelyik így tud küzdeni, az szép jövő előtt áll. Jár a köszönet a szurkolóinknak is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!