Futsal NB I: Megszorongatta a bajnokcsapatot a Haladás

2017. május 29., 20:50 szerző: Tóth Gábor
komment
Az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 8. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE alaposan megszorongatta a már bajnok Győrt, de kikapott.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Swietelsky-Haladás VSE-Rába ETO Győr 4-5 (1-2)

Szombathely, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Kovács G., Tamási P. (Babos T.).

HVSE: Sásdi - Horváth P., Öreglaki, Sipos G., Vidák. Csere: Gyimesi (kapus), Németh P., Németh E., Bencsik, Tóth M., Halmos, Gyenese. Edző: Turzó József.

Győr: Tóth Gy. - Davide, Constantino, Juan Ramon, Seidler. Csere: Drahovsky, Dávid, Vas, Harnisch, Sáhó, Gémesi, Bognár, Tama. Edző: Marcos Angulo.

Gól: Tóth M. (19.), Németh E. (25.), Horváth P. (37.), Halmos (40.), ill. Constantino (3.), Drahovsky (8.), Sáhó (23.), Vas (29.), Harnisch (30.).

Gyurcsányi és Hajmási eltiltás, Hegyesi sérülés miatt hiányzott a szombathelyiektől - sok fiatal került be a hazai keretbe.

Horváth Péter és társai jól küzdöttek, de csak megnehezíteni tudták a bajnok dolgát
Fotó: Unger Tamás

A Győr nem vette könnyedén a meccset, nagy lendülette nyitott. De a Haladás fegyelmezetten futballozott. Ennek ellenére korán vezetéshez jutott a vendég. Jól játszott, jól küzdött a Haladás, akadt helyzete is. Ám a Győr könyörtelenebb volt kapu előtt, gólokkal büntette a hibákat (8. perc: 0-2). Igaz, a játékvezetők tisztelték a bajnokot, két erősen büntetőgyanús helyzetnél is néma maradt a sípjuk. Óriási helyzeteket totojázott el a HVSE, de Tóth Máté gondoskodott arról, hogy ne mehessen nyugodtan szünetre az ETO - első gólját gyezte az NB I-ben a saját nevelésű játékos.

Fordulás után sem vettek vissza az iramból a felek. A Győr igyekezett gyorsan eldönteni a mecset. Növelte is az előnyét, de Németh Erik szorosan tartotta az eredményt (25. perc: 2-3). Nem adta fel a Haladás. Olyannyira nem, hogy átvette az irányítást. Aztán a Győr rákapcsolt, betalált egy kontrából, majd egy hátul eladott labdát is gólra váltott (30. perc: 2-5). Érezhetően eldőlt a meccs. Egyre többet hibázott a Haladás, egyre magabiztosabb volt az ETO. Mégis a szépítés összejött a hazaiaknak. Aztán a szombathelyiek a közvetlen hajrában nagy rohamokat nyitottak, és negyedszer is sikerült bevenni a győri kaput! Maradt - roppant izgalmas - 40 másodperc. Az egyenlítés nem jött össze, de óriási vastapsot kapott a közönségtől a HVSE.

Tóth Gábor

2017. május 29., 20:50 szerző: Tóth Gábor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...