Sport

2014.10.20. 19:00

Futsal: Remek meccset játszott, nyolc gólt rúgott a HVSE

Szombathely - Az NB I-es futsalbajnokság 8. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE parádés meccsen, nagy csatában győzte le a vendég Aramist.

Tóth Gábor

Swietelsky-Haladás VSE–Aramis SE 9-8 (4-4).

Szombathely, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Kovács G., Baghy (Stárics).

HVSE: Tyukász – Gyurcsányi, Horváth P., Vidák, Öreglaki. Csere: Németh P., Borsi, Hajmási, Márkus. Edző: Marcos Angulo.

Aramis: Sikur – Frank T., Horváth N., Hosszú, Csopaki. Csere: Roni, Korozmán, Sebestyén, Takács, Horváth Sz. Játékos-edző: Frank Tamás.

Gólszerzők: Németh P. 3 (5., 15., 26.), Vidák 2 (9., 40.) Gyurcsányi (18.), Öreglaki (22., 32.), Márkus (26.), ill. Korozmán (16.), Hosszú 2 (17., 21.), Roni 2 (19., 32.), Takács (20.), Horváth Sz. (21.), Csopaki (31.).

Kezdésként az Aramis beásta magát a kapuja elé. A vendégek térfelén zajlott a játék, a szombathelyieknél volt többet a labda. Végül Németh Péter feltörte a reteszt (5. perc: 1-0). A budaörsiek rögtön feljebb tolták a játékukat. Akadt dolga mindkét kapusnak, de a HVSE megérdemelten növelte előnyét (9. perc: 11-15). Az Aramis rögtön időt kért. De hiába, sorjáztak a hazai helyzetek. Így Németh Péter második gólja nem esett váratlanul (15. perc: 3-0). Váratlanul szépített viszont az Aramis egy kontrából. Majd egy megpattanó lövés is a hazai kapuba csorgott (17. perc: 3-2).

Úgy tűnt, hogy Gyurcsányi és Roni gólváltása zárja le a mozgalmas első félidőt, de az utolsó pillanatban a nagyot küzdő Aramis egyenlített. (20. perc: 4-4). A második félidőt pedig rögtön egy átlövés góllal nyitotta, majd kontrából is betalált (22. perc: 4-6). Öreglaki szépített gyorsan a Haladásnak, a remek napot kifogó Németh Péter pedig egyenlített (26. perc: 6-6). Márkus ritkán láthat nagy góllal jelezte, meg akarja nyerni a meccset a Haladás. A nagy rohanásban potyogtak a gólok (32. perc: 8-8), nem bírtak egymással a felek. Gyűrte, nyomta ellenfelét a Haladás, de kihagyta a helyzeteit, az Aramis pedig veszélyesen kontrázott. Harminc másodperccel a lefújás előtt Vidák rúgott gólt (9-8) – ezzel meg is nyerte a meccset a HVSE. Óriási csatában csikarta ki a három pontot a zöld-fehér gárda.

Marcos Angulo: – Ezen a meccsen biztos, hogy jól szórakoztak a nézők. Lőjük a gólokat, nyerjük a meccseket, igyekszünk kiszolgálni a szurkolókat. Elégedett vagyok a fiúkkal, nagyot küzdöttek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!