Sport

2016.12.02. 12:27

FUTSAL: Turzó József irányítja a Haladást

Szombathely - A Berettyóújfaluval sikert sikerre halmozó Turzó József lett a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának új edzője.

Tóth Gábor

Az előző két szezont bronzéremmel zárta a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata, ám az idei szezon eddig roppant gyengén alakul. Az eredménytelenség miatt Lódi Tamás vezetőedző lemondott, így az elmúlt hetekben megbízott edzőként a Pálmay Tamás, Bánfalvi Zsolt kettős irányította az időközben az utolsó egyre lejjebb csúszó gárdát. Ám a bizonytalanságnak vége, pénteken reggel már a Berettyóújfalutól a héten távozó edző, Turzó József Szombathelyen ismerkedett a csapattal.

Turzó József a magyar futsalsport elismert alakja. Játékosként az NB II-ben, majd az NB I-ben is bajnoki címet nyert a Berettyóújfaluval. Edzőként hasonlóan sikeres volt, élcsapatot csinált a Berettyóból, többek között a bajnokságban és a Magyar Kupában is a csúcsra vezette a gárdát - a Bajnokok Ligájában is letette a névjegyét. Mostantól a Haladással próbálhat meg hasonló utat bejárni.

- Lódi Tamás távozása után több edzővel is felvettük a kapcsolatot, de nem akartunk elhamarkodott döntést hozni - árulta el Bokor Zsolt, a HVSE labdarúgó-szakosztályának elnöke. - Miután megtudtuk, hogy Turzó József és a Berettyóújfalu útjai elválnak, elkezdtünk tárgyalni a közös munka lehetőségéről. Örülünk, hogy az ország egyik legjobb futsaledzője minket választott. Ráadásul jó időben érkezett, hiszen most egy hosszabb szünet van a bajnokságban, így lesz ideje megismerkedni a játékosokkal. Hosszú távra tervezünk, két és fél éves szerződést írunk alá. Turzó Józsefet sokrétű faladattal bízzuk meg, a futsal és a nagypályás utánpótlásképzésünkben is számítunk rá.

- Érzelmileg nagyon nehéz döntést hoztam, amikor felálltam a Berettyóújfalu kispadjáról - jelezte Turzó József. - Ugyanis 19 éves korom óta, 17 éve a Mezei-Vill kötelékébe tartoztam. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy egy edző csak addig tud segíteni, eredményesen dolgozni, amíg a közeg elfogadja. Sajnos öt és fél év után megfáradt a kapcsolatom a csapattal. Váltásra, új impulzusra, új kihívásra volt szükségem - és szerintem így volt ezzel a Berettyó is. Kerestek az NB II-ből, utánpótlás akadémiákról, de egyértelműen a Haladás ajánlata volt számomra a legszimpatikusabb. Annak ellenére is igent mondtam a hívásra, hogy a csapat nem éppen a legfényesebb korszakát éli. De mindig is jó csapatnak tartottam a zöld-fehéreket, biztosan tudom, hogy ennél az eredménynél sokkal több van a keretben. Vannak olyan erényei a gárdának, amire lehet építeni. Csábító, komoly projektet vázolt fel elém a klubvezetés, amiben örömmel veszek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!