Sport

2016.10.18. 15:12

Gadó András könnyűsúlyú erősember országos bajnokságon járt

Budapest - Ezüstérmet szerzett a könnyűsúly (-110 kg) országos erősember-bajnokságon a szombathelyi Gadó András.

Tóth Gábor

A Galaxy Fitness-Orange Mobil sportolója címvédőként futott neki a Magyar Erősember Szövetség (HSMA) által rendezett erőpróbának. Hat sportoló alkotta a mezőnyt, öt válogatott versenyszám (rönknyomás 115 kg; tárgycipelés 100, 110, 120 kg; traktorkerék forgatás 350 kg; söröshordó tartás 14 kg, szikla dobálás 120 kg) várt a résztvevőkre. Gadó András végül a második helyen zárta az ob-t.

- A traktorkerék fogatás sajnos nem sikerült jól, ez a bajnoki címembe került, ugyanis a végén fél ponttal lemaradtam az aranyérmes martfűi Varga Ferenc mögött - értékelt Gadó András. - De nem vagyok csalódott, mert jól versenyeztem, és az ezüstérem azért szép zárása volt ennek a nagyon hosszú, nagyon fárasztó szezonnak. Most pihenek egy kicsit, és elkezdem tervezni, összerakni a következő évet. Jövőre is megpróbálok részt venni a könnyűsúlyú világbajnokságon, és igyekszem eljutni minél több rangos nemzetközi versenyre. A 2017-es szezont vélhetően áprilisban, Kölnben kezdem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!