Sport

2016.11.12. 19:31

Gálameccs a MAFC ellen Körmenden

A második félidőben lehengerelte ellenfelét az Egis Körmend, amely közönségszórakoztató játékkal örvendeztette meg szurkolóit.

Németh Zsolt

A MAFC a gyenge kezdés után összekapta magát és egy pontra is felzárkózott, de a Körmend fizikai fölénye és remek dobóformája fölényes győzelmet eredményezett.

Egis Körmend – MAFC 111–83 (25–19, 23–22, 32–21, 31–21)

Körmend, 2000 néző V: Györffy, Jakab, Rácz

KÖRMEND: PETTY 15/6, L. SMITH 23, Ferencz 6/6, LOVERIDGE 19/9, Horti 7

Csere: ALLEN 23/6, Csorvási 14, Németh Á. 4, Márton Á. -

Vezetőedző: Teo Csizmics

MAFC: D. SMITH 22/6, HARDIN 20/15, Misek 12/3, KOVÁCS 11/3, Sihota 8/6

Csere: Pápai 4, Bordács -, Kucsora 6/6, Fehér -

Vezetőedző: Garai Péter

Az eredmény alakulása. 3. p.: 11-0. 7. p.: 21-9. 12. p.: 25-22. 19. p.: 42-41. 23. p.: 54-48. 28. p.: 73-58. 32. p.: 89-62. 37. p.: 104-71.

Kipontozódott: Allen, 3. p., Pápai 40. p.

 

Az egy évvel ezelőtti hazai verség élénk emlékével lépett pályára az Egis Körmend a piros-feketék találkozóján. Ráadásul a MAFC akkori nyerő emberi most is a fővárosiakat erősítik, volt kire figyelniük a hazaiaknak. A Körmend vett villámrajtot. Smith rendre bevitte emberét a gyűrű alá, sorban szerezte a kosarakat. Horti zsákolásával már 11-0 volt a táblán, Garai Péter kért időt. Hardin két hármasával és Devil Smith kettesével zárkózott a Poscsics és Lakits nélkül felálló MAFC, de a palánk alól rendre betalált az Egis Körmend, 21-9-nél ismét jött az időkérés. A vendégek Hardin két újabb triplájával hatig zárkóztak a kisszünetre. Amikor Sihota is megszerezte első tripláját, már csak három volt a Körmend előnye. Két duplával nyugtatta szurkolóit a hazai csapat, de nem akart leszakadni a MAFC. 29-24-nél Teo Csizmics kért időt. Allen és Smith pontjaival 12-ig lépett el a Körmend, de alig egy perc múlva ismét Csizmics mester gyűjtötte maga köré játékosait, mert Devil Smith kosaraival négy pontig zárkózott a MAFC. A támadóidő hiányában Hardin engedte el a labdát vagy tíz méterről és máris csak egy pont volt közte. A Körmend Loveridge és Allen hármasainak köszönhette, hogy hét ponttal vezetett a nagyszünetben. Váltott kosarakkal folytatódott a meccs, sorra jöttek a triplák mindkét oldalon. Aztán Kovács faultja után a vendég kispad kapott technikait. 11 pontra növelte előnyét az Egis Körmend, Garai Péter kért időt. Lenzelle Smith 19. pontja után 13 pontra nőtt a körmendi fór, amit Allen hizlalt tovább. Két perccel a negyed vége előtt Teo Csizmics adott szusszanásnyi szünetet játékosainak, miután a remekül teljesítő Petty megkapta 4. személyi hibáját. Az irányító egyetlen lepattanóra volt ekkor a klasszikus tripla-duplától. 12 pontja mellett 10 gólpasszt és 9 lepattanót jegyzett. Ferencz hármasa után már 18 pont volt a hazai előny, így fordultak a csapatok az utolsó 10 percre. Aztán beindult a körmendi henger. Igaz, Devil Smith fájós térddel maradt a parketten és kiesett a vendégrotációból, de nem csak emiatt keletkezett szakadék a két csapat között. Loveridge két triplát vágott, a másodikat faulttal együtt, majd Csorvási dobott két duplát és 28 pontra hízott a különbség. Ferencz második hármasa után pedig 31 volt már közte. Petty visszaállt és begyűjtötte 10. lepattanóját, összeállt a tripla-duplája. Csorvási szerezte a 100. körmendi pontot. A végjátékban a fiatalok is lehetőséghez jutottak, az Egis Körmend gólgazdag meccsen őrizte meg veretlenségét és vezető pozícióját. 111-83 lett a vége, jöhetett az újabb hazai ünneplés.

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Örülök a győzelemnek és hogy nem sérült meg senki a pályára lépők közül. Remélem, hogy nem csak az utolsó negyedre, de a folytatásra is elkapta a ritmust a csapat. Fontos volna a nemzetközi kupameccsekre és a soproni vendégjátékra nézve, mint ahogy Devon Saddler visszatérése is.

Garai Péter: – Kényszerből center nélkül, Sihotával a palánk alatt kezdtünk, de ez nem jött be és a hazai rohanásokat sem sikerült faultokkal megállítanunk. Extra dobóteljesítménnyel még felzárkóztunk, de ez csak átmeneti volt. Gratulálok a Körmendnek, ilyen arányban is megérdemelten győztek, és gratulálok a nemzetközi kupában mutatott szereplésükhöz is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!