Sport

2017.01.08. 19:21

Gálameccsel indította az évet az Egis Körmend

Egyetlen pillanatig sem volt kétséges, hogy a házigazda piros-feketék megnyerik ezt a találkozót a Vasas ellen.

Németh Zsolt

Az Egis Körmend komolyan vette az újonc fővárosiak elleni mérkőzést és közönségszórakoztató, látványos játékkal rukkolt ki, fölényes sikert aratva.

Egis Körmend – Vasas Budapest 112–64 (32–15, 32–14, 31–18, 17–17)

Körmend, 2000 néző V: Pálla, Praksch, Kovács

KÖRMEND: PETTY 11, SMITH 15/9, Ferencz 5/3, ALLEN 14, Horti 9

Csere: LOVERIDGE 14/6, CSORVÁSI 13, GIBBS 21/15 Németh Á. 8/6, Oroszi -, Márton Á. -, Doktor 2

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

VASAS: TAYLOR 19/6, Katona 3/3, Horváth Á. 7/3, Garamvölgyi 10, PACHER 17/6

Csere: Moravcsik 2, Peringer 2, Faragó 2, Kozma 2, Boros -,Völgyi -

Vezetőedző: Sárosi Bulcsú

Az eredmény alakulása. 6. p.: 15-17. 9. p.: 24-9. 14. p.: 46-18. 17. p.: 57-20. 25. p.: 81-36. 29. p.: 91-45. 32. p.: 100-49. 39. p.: 110-63

A körmendiek a mérkőzés előtt a váratlan hirtelenséggel elhunyt Luxl Péterre emlékeztek, aki hosszú idő óta a kosármérkőzések biztosításának vezetője volt. A házigazdák köszöntötték a vendéggárdát is, hiszen a Vasas története során először játszott hivatalos, felnőtt bajnoki mérkőzést Körmenden. Horti és Petty ponterősségével percek alatt ellépett a Körmend.

Bár derekasan küzdött a fővárosi gárda, szigorított védekezésén az Egis Körmend, és ennek nem csak kimaradt Vasas dobások lettek a következményei, de jó ritmusú hazai támadások is. Smith hármasával tíz pontra nőtt a különbség, aztán Loveridgre, Ferencz majd Németh Ákos is távolról köszönt be és a negyed végén 32-15 állt a táblán. A 6. percben pályára lépett a Körmend új szerzeménye, az élete első profi mérkőzését játszó Sterling Gibbs is, aki a kisszünet után egy remek triplával és több jó passzal mutatkozott be.

9-0-s rohanással növelte előnyét egészen 26 pontig az MTE, Sárosi Bulcsú időkéréssel próbálta megtörni a hazai lendületet. Sikertelenül, mert a Körmend brillírozott. Allen zsákolásával átlépte a 30-at a különbség, és jött Ferencz hármasa. 57-20-nál ritkán látható eredményt mutatott a tábla. A vendégek részéről Taylor kosarai voltak említhetők. A félidő végén Smith zsákolása és Gibbs dudaszóra szerzett hármasa fokozta a hangulatot. A szünetben érkezett a hír, hogy Teo Csizmics a Paks vezetőedzője lett.

Smith és Loveridge tripláival indult a második felvonás, de vendég kettesek is jöttek sorban. Ennek ellenére negyven felett állandósult az Egis Körmend előnye, ráadásul a tartalékos vendégek a személyi hibákat is egyre inkább gyűjtötték. A Körmend már az utolsó negyed előtt közel járt a 100 ponthoz, amit Gibbs ziccerével a 32. percben el is ért. Az újonc ifjú lubickolt a játékban, összesen öt triplát jegyzett a mérkőzésen. Az utolsó tíz perc csak formaság volt, a Körmend szín magyar ötössel, köztük négy saját nevelésű játékossal fejezte be a fölényesen megnyert találkozót.

Mestermérleg:

Gasper Potocsnik: – Szeretnék gratulálni a játékosaimnak! Tudtuk, hogy a Vasasból hiányozni fog több fontos játékos. De ettől eltekintve is jó munkát végzett a csapatom, ami a legfontosabb, hogy jó hozzáállással mentek fel a pályára a fiúk és így is játszottak. Készülünk a szerdai, sokkal nehezebb mérkőzésre!

Sárosi Bulcsú: – Gratulálok a Körmend csapatának, nem tudtunk ma méltó ellenfeleik lenni, annak ellenére, hogy ők nagyon komolyan vették a mérkőzést. Kifejezetten jól játszottak, nagyon jó dobóformát fogtak ki, amit nekünk sokkal keményebb játékkal lehetett volna tompítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!