Grumics nem ismeretlen közegbe érkezett - szerzett már gólt a Haladás ellen

2017. július 13., 16:20 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás
komment
A Kozármislenyből szerződtetett támadó, Miroszlav Grumics korábban látványos gólt szerzett jelenlegi csapata, a Haladás ellen.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A szerb-magyar kettős állampolgár, azaz futballmagyarnak számító Miroszlav Grumics egy plusz egy évre igazolt Szombathelyre. A szerbiai Apatinban született, 32 éves Grumics 2011-ben érkezett Magyarországra. Az NB I-ben Kaposváron 25 meccsen nyolc, majd Pécsett 41 bajnokin kilenc gólt szerzett. Diósgyőr volt a következő állomás, 41 meccsen nyolc találatig jutott a 185 centiméter magas támadó. Ezt követően az NB II-es Kisvárdában 15 mérkőzésen játszott, kétszer talált be. Idén februárban igazolt a szintén másodosztályú, ám a nyáron az NB II-től búcsúzó Kozármislenybe, tavasszal 15 meccsen két gólt szerzett.

Miroszlav Grumics a Király Kupán szerepelt először a Szombathelyi Haladásban
Fotó: Unger Tamás

- A szakmai stáb két kozármislenyi meccsen élőben megnézett, és mert kedvező benyomást tettem rájuk, a bajnokság után megkerestek: lenne-e kedvem Szombathelyre igazolni - mondta Miroszlav Grumics. - Mielőtt rábólintottam volna az ajánlatra, barátomnál, Bosnjak Predragnál érdeklődtem: mire számíthatok a klubnál. Mivel csupa jót mondott, könnyen megegyeztünk. Korábban többször játszottam a Hali ellen, sőt, Kaposváron egy ollózós gólt is szereztem mostani klubom ellen. Az eddigi benyomásaim kedvezőek, kiváló a szakmai munka, jók a körülmények, és habár kemény alapozáson vagyunk túl, ez kell ahhoz, hogy bírjuk a meccseket. Nem idegenek közé kerültem, Jánvári Gáborral Kaposváron, Németh Milánnal Diósgyőrben futballoztam együtt. De a többiek is barátságosan fogadtak. Tudom, hogy a Haladás általában egy csatárral játszik, de mi más célom lehetne, mint, hogy elkerüljenek a sérülések és beverekedjem magam a kezdőbe. Minden edzésen száz százalékot nyújtok, innentől kezdve Mészöly Gézán múlik, számít-e rám.

Grumics tehát ott lehet szombaton a vasiak kezdőjében, az ukrán Oleg Maik és az olasz Antonio Rozzi viszont biztosan nem. A két próbajátékostól elköszöntek a vasiak.

Pum András

2017. július 13., 16:20 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...