Sport

2016.10.25. 14:25

Gólgazdag 10. játéknap - A szombathelyi csoportban élcsapatai ezúttal sem hibáztak

Körkép - A 10. fordulót rendezték a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság szombathelyi csoportjában - kifejezetten gólgazdagra sikeredett a játéknap.

Tóth Gábor

A Vasszécseny kilenc gólt rúgott a Szentpéterfának, a Spari hetet a Toronynak, a Söpte ötöt a Zanatnak - de a több mérkőzésen is potyogtak a gólok. Vagy azért sikeredett ilyen gólgazdagra a forduló, mert az összes meccset szombaton rendezték (akad, ahol szombaton bizony dolgoznak és nem fociznak), de talán az is közrejátszott, hogy sok pályán csak két játékvezető fújta a meccseket (így azért nehéz ügyelni a lesekre). Vagy egyszerűen akkora a különbség tudásban.

Gencsapáti-Gyöngyöshermán-Szentkirály 1-3 (1-1).

Gencsapáti, 70 néző, vezette: Szvorda M.

Gencsapáti: Szabolics - Geröly Á. (Farkas G.), Komáromi, Vida, Horváth T., Lőrincz, Tar, Varga D., Bernáth, Domján, Tóth Sz. (Czömpöl).

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Káldi - Hegedűs (Tóth Zs.), Fazekas, Serbán, Sturm (Dalmi), Horváth Á., Szép, Rozner (Németh Sz.), Szabó A., Kis, Varga D.

Gólszerzők: Tar, ill. Serbán, Fazekas, Szép.

Kiállítva: Horváth T. (73., Gencsapáti).

A hazai csapat hamar vezetést szerzett a mérkőzésen. De a vendégek még az első félidőben egy jogos büntetővel egyenlítettek. A második félidőben egy szöglet után már a vendégeknél volt az előny. Sőt a végén a Hermán - emberelőnyben játszva - bebiztosította teljesen megérdemelt győzelmét.

Vasszécseny-Szentpéterfa 9-1 (4-0).

Vasszécseny, 120 néző, vezette: Vass I.

Vasszécseny: Pungor A. - HORVÁTH SZ., Ba lázs Á.(Horváth Á.), Pongrácz D., Pongrácz Zs. - Szalai M., BODA G. - PUNGOR D. (Viszked P.), VISZK ED B., VADÁSZ T. (Bori G.) - HORVÁTH D.

Szentpéterfa: Gaál - Udvardi, Somfalvi, Jurasits, Leidli, Török, Tóth Sz., Kovács B., Wágner, Csordás Cs., Csordás Zs.

Gólszerzők: Vadász (4), Horváth Sz. (2), Horváth D. (2), Viszked P., ill. Csordás Cs.

A hazai csapat ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert az ezer sebből vérző vendégek ellen.

Bozsok-Ják 0-3 (0-1).

Bozsok, 50 néző, vezette: Takács R.

Bozsok: Miklós - Kovács P., KISS M., Pónácz, TOMPEK, Németh D., Iker, Németh R. (Radics), Mihácsi, Pintér (Dobány P.), Dévényi.

Ják: Matyi - Svob, Máté P., Máté Á. (Czeglédy), Mészáros B. (Barbalits), Mészáros G. (Marosits), Kóger, Máté Cs., Dobos, Iszak R., Mészáros T. (Iszak B.).

Gólszerzők: Máté P., Máté Cs., Mészáros G.

Az első félidő hosszabbításában egy védelmi megingást kihasználva vezetést szerzett a tavalyi bajnok. Majd a vendégek a második félidő elején egy jogos 11-est értékesítve eldöntötték a három pont sorsát. A bozsoki csapat ezen a napon elmaradt valós tudásától. Kitűnő játékvezetés mellett megérdemelten győzött a taktikusan és jól játszó Ják.

Balogunyom-Tanakajd 1-2 (0-1).

Balogunyom, 100 néző, vezette: Héra Cs.

Balogunyom: Für - Homor D. (Böle), Farkas E., VILICS, Horváth M., Balogh T. (Farkas M.), SZÉN, Homor M. (Sali), Dávid, Kalmár (Horváth I.), HAJÓS.

Tanakajd: Somogyi - PREICZER, KÖNCZÖL, Marcz, Balázs, Orsós J., Orsós G. (Maczek), KOLKEDI, Molnár T. (Sárközi), KOMÁROMI, Pásti (Filakovszky).

Gólszerzők: Hajós, ill. Komáromi (2).

Kiállítva: Dávid (90., Balogunyom).

Már az első percben Komáromi balról nagy gólt lőtt a hosszúba, ez a vendégtalálat meghatározta a mérkőzés menetét: a Balogunyom ment előre becsülettel, a Tanakajd taktikusan védekezett és a lehetőségre várt. A 61. percben eldőlt a mérkőzés, a hazaiak gólját érvénytelenítette a játékvezető, Komáromi fejelt egy érvényeset, így Hajós bravúrgólja csak a szépítésre volt elég.

Spari-Torony 7-0. A szombathelyiek kapitánya, Varsányi Norbert iramodik meg a labdával Fotó: Németh Tibor

Elektromol Spari-Torony 7-0 (4-0).

Szombathely, 60 néző, vezette: Újházi Zs.

Spari: Biró - NÉMETH R. (Berta), VARGA B., Majtényi, HORVÁTH Z. (Holdosi), DIENES, Tóth A., Németh V., Varsányi, Farkas G., Keresztényi.

Torony: Németh Á. - Dékán, Binger, Toldi (Rozmán), Karcsics, Takács (Szabó G.), Rácz, Juhász, Szabó I., Babos, Nagy B. (Leidl).

Gólszerzők: Keresztényi (2), Németh V. (2), Farkas G., Dienes, Varsányi.

A tartalékos vendégek ellen a hazaiak kötelező győzelmet arattak.

Tápláni KSK-Felsőcsatár 2-1 (0-1).

Táplánszentkereszt, vezette: Bazsó F.

Táplán: Cserkuti - Virág, Kasza, Balázs, Mikovics, Gáspár, Kajcsos, Jantos, Polgár, Rajzinger, Káldi (Németh M.).

Felsőcsatár: Neubauer - Tóth A., Csoknyai, Cobzaru, Horváth L., Böhm, Kopácsi, Schmalzl, Tieber, Szládovics (Horváth M.), Tóth K. (Takács).

Gólszerzők: Kajcsos, Jantos, ill. Böhm.

Söpte-Zanat 5-1 (4-0).

Söpte, 70 néző, vezette: Sipos Zs.

Söpte: Sándor - Kovács Zs. (Palkovics), Nagy K., Nyul (Udvardi), Szakály, Pusker, Szakács (Porpáczy), Kovács E., Varga A., Kovács Sz., Orbán.

Zanat: Szalay N. - Kovács G., Bárdics, Szabó P., Putz, Porkoláb, Lakatos, Nyul, Pörge (Szabó Z.), Iszak, Halász.

Gólszerzők: Pusker (2), Kovács E., Kovács Sz., Szakály, ill. Halász.

A csapadékos időjárás ellenére remekül előkészített pályán a vendégek védekezésre rendezkedtek be, ennek ellenére a hazaiak szép gólokat szerezve már az első félidőben eldöntötték a meccset - négy gólos előnyre tettek szert. A második játékrészben Kovács Erik egy vendég védelmi rövidzárlatot használt ki, míg Halász a zanatiak részéről büntetőből szépített. Sportszerű mérkőzésen, kiváló játékvezetés mellett a söptei csapat magabiztos győzelmet aratott.

Honvéd Sé-Újperint 0-2 (0-2).

Sé, 80 néző, vezette: Bánkövi P.

Sé: Szalai - Parti (Deutsch-Szalai), Uri, Balogh D., Fichtacher, Kiss P. (Kámán), Farkas P. (Süle), Werderits, Kiss M. (Soós), Sümegi, Kovács K.

Újperint: Janzsó - Mészáros, Tóth B., Török, Gombos, Baranyai, Vas, Polhammer (Szentgyörgyi), Tóth K., Nagy G., Horváth B. (Kovács Laczi).

Gólszerzők: Tóth K., Balogh D. (öngól).

A mérkőzés egyperces gyászszünettel, illetve megemlékezéssel kezdődött, a séiek törzsszurkolójuk, Járfás Sándor emléke előtt adóztak. Mondhatnánk úgy is egyszer fent, egyszer lent: a hazai csapat a múlt heti játékát meg sem közelítette, fásultan, enerváltan, elképzelés nélkül játszott. Az eredmény akkor is, most is 0-2 - de micsoda különbség van a kettő között. A vendég Újperint kihasználta a hazai csapat hibáit, és mivel a győzelmet is jobban akarta, nem érdemtelenül jutott három ponthoz - először a bajnokság során.

Kérjük a csapatvezetőket, hogy a tudósításokat küldjék el [email protected] e-mail címre.

1. Vasszécseny 10 9 1 0 46- 11 28

2. Ják 10 8 1 1 24- 6 25

3. Tanakajd 10 7 2 1 20- 12 23

4. Spari 10 6 1 3 33- 11 19

5. Söpte 10 6 1 3 29- 17 19

6. Gy.hermán-Sz. 10 5 3 2 19- 15 18

7. Bozsok 10 5 1 4 13- 12 16

8. Balogunyom 10 3 3 4 13- 18 12

9. Zanat 10 3 2 5 12- 16 11

10. Újperint 10 1 7 2 13- 15 10

11. Tápláni KSK 10 3 0 7 17- 28 9

12. Felsőcsatár 10 2 3 5 18- 23 9

13. Honvéd Sé 10 2 3 5 13- 21 9

14. Gencsapáti 10 2 2 6 16- 37 8

15. Torony 10 0 4 6 8- 30 4

16. Szentpéterfa 10 1 0 9 12- 34 3



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!