Sport

2017.08.22. 17:45

Vépen edzőtáborozik a válogatott keret

VÉP Dancsó Zoltán szövetségi edző irányításával Vépen edzőtáborozik a korosztályos magyar kick-box válogatott - tíz vasi sportoló készül a kerettel a közelgő Európa-bajnokságra.

Tóth Gábor

Szeptember 2-9. között Macedónia, Szkopje ad otthont a kadet és junior korosztály kick-box Európa-bajnokságnak. Erre az erőpróbára készül gőzerővel a korosztályos magyar válogatott - light-contact, kick-light, full contact, low kick, K1 szakága - hétfőtől péntekig Vépen. Az edzőtáborban 65 ifjú kick-boxos dolgozik négy edző, Dancsó Zoltán, Olasz Attila, Rehák György és Papp Attila felügyelete mellett.

Bemelegítésként néhány egyszerűbb mozdulat. Takács Krisztina (balról) rúgása talán elnyerte klubedzője, egyben a szövetségi kapitány, Dancsó Zoltán tetszését Fotó: Szendi Péter

- Vép kipróbált helyszín, remek házigazda, sokadszorra térünk vissza a településre, a szakközépiskola létesítményeiben minden feltétel adott a munkához - jelezte Dancsó Zoltán szövetségi kapitány. - Napi két edzést tartunk a fiataloknak, délelőtt 10-től 12, délután pedig 17-től 19 óráig. Az erőnléttel itt már nem kell foglalkoznunk, a korábbi edzőtáboroknak köszönhetően tökéletes állapotban vannak versenyzőink. Ennek megfelelően elsősorban a technikát finomítjuk, küzdelemben javítunk a mozdulatokon. Vagyis a formába hozás utolsó pillanatában járunk. Az egész tornacsarnokot letatamiztuk, felállítottunk egy ringet is - dolgozunk gőzerővel. Elégedett vagyok a srácok hozzállásával, formájával, mentálisan is rendben van a társaság, szép reményekkel utazhatunk ki az Eb-re. Az edzőtábor után a sportolóink hazamennek a klubjaikba, egy hetet még otthon készülhetnek, aztán pedig irány Szkopje!

A korosztályos magyar kick-box válogatottban a Controll SE színeit nyolc versenyző képviseli: Koledics Dávid, Viszket Borisz, Bolfán Ákos, Grünczeisz Patrik, Szász Krisztofer, Bolfán Ádám, Szmolek Emanuel, Takács Viktória. Míg az Agrobio Classic Kick-Box Klub Holczmüller Bence és Németh Péter személyében két sportolót ad a keretbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!