Sport

2016.12.19. 19:05

Gyenge kezdés - A Dunaferrtől kapott ki a Haladás

Dunaújváros - Az NB I-es futsalbajnokság idei utolsó, 12. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE a jó erőt képviselő Dunaferr vendégeként szenvedett vereséget.

Tóth Gábor

Dunaferr FC-Swietelsky-Haladás VSE 4-1 (2-0).

- Dunaújváros, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Kovács G., Borbás A. (Tihanyi R.).

Dunaferr: Reveland - Varga Cs., Hosszú, Horváth N., Klacsák. Csere: Rigó, Schrancz, Fridrich, Horvárh Sz., Józsa, Fekete, Németh P., Csányi. Edző: Fehér Zsolt.

HVSE: Tyukász - Gyurcsányi, Hegyesi, Hajmási, Vidák. Csere: Gyimesi (kapus), Öreglaki, Horváth P., Halmos, Németh B., Németh E., Rácz, Bencsik, Sipos G. Megbízott edző: Pálmay Tamás.

Gól: Hosszú (1.), Schrancz (6.), Fekete (25.), Németh P. (32.), ill. Halmos (28.).

Kiállítva: Öreglaki (29.).

Gyurcsányi Zsolt küzdött becsülettel ismét, de gólokkal ezúttal nem tudott segíteni a csapatán Fotó: Unger Tamás

Tyukász a bemelegítésnél megsérült, kificamodott a kezén az egyik ujja, megpróbálkozott a védéssel, de csak néhány percet tudott a szombathelyi kapuban tölteni.

Álmosan kezdte a mérkőzést a vendég. A házigazda viszont nagy rohamokkal nyitott, teljesen megérdemelten került gyorsan kétgólos előnybe. Egyébként mind a két hazai gól pontrúgásból esett - szögletből és szabadrúgásból. Az első tíz percben nem tudott helyzetet kialakítani a Haladás, de aztán rendezte sorait, lassan kiegyenlített lett a játék. De ettől függetlenül sok hibával futballozott a HVSE, igazából nem fenyegette veszély a hazaiak kétgólos előnyét.

Fordulás után ismét gyorsan betalált a házigazda. A folytatásban bátrabb, nyíltabb, támadóbb szellemű futballra váltott a Haladás, sokat játszott vészkapussal - volt dolga bőven a dunaújvárosi kapusnak. És éppen egy ilyen emberelőnyös szituációból sikerült is szépíteni. A mérkőzésben ekkor bőven benne volt az újabb Haladás-gól. Ám második sárga lapot begyűjtő Öreglaki kiállítása véget vetett a szombathelyi fölénynek, rohamoknak. A negyedik hazai gól pedig végképp pontot tett a mérkőzés végére.

Pálmay Tamás: - Gyengén kezdtünk, kétgólos előnyt ajándékoztunk a házigazdának, és a folytatásban végig futnunk kellett az eredmény után. Összességében megérdemelten nyert a Dunaferr.

Az alapszakaszból hat bajnoki van hátra - tehát a Haladás még odaérhet az első hat csapatot felvonultató felsőházi rájátszásba. A bajnokság rövid téli szünet után majd január 9-én folytatódik, a HVSE az újonc, sereghajtó Bőnyt látja vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!