Sport

2017.08.18. 18:45

Győzelem a rajton - Megszenvedett a Haladás-Viktória az Újpest FC ellen

SZOMBATHELY - A női labdarúgó NB I. első fordulójában a Haladás-Viktória ha nehezen is, de otthon tartotta a három pontot az Újpest ellen.

Pum András

16. perc: Siklér vette észre és ugratta ki a középen kilépő Tóthtot, aki a kifutó kapus felett 14 méterről a kapu közepébe emelt (1-0).

61. perc: Mátyás kapott labdát a jobb oldalon, majd pár lépés után 15 méterről a hosszú, jobb sarokba lőtt (1-1).

67. perc: Siklér az ötösön csinált egy cselt, középre gurított labdáját Manhart két lépésről a kapu közepébe helyezte (2-1).

82. perc: Tóth jobb oldali beadását Siklér vette le majd remek, látványos mozdulattal, sarokkal a hálóba lőtt (3-1).

Tapogatózó játékkal nyitottak a csapatok, az újpestiek nem álltak vissza teljesen, már saját térfelükön letámadták a tiszta feketében játszó szombathelyieket. A másik oldalon Harsányiék - okosan - a szélen próbálták megbontani a visszazáró újpesti védelmet, ám a sok rossz passz miatt ez gyakran hamvába holt próbálkozásnak bizonyult. A Haladás-Viktória többet kezdeményezett ellenfelénél, de hiába volt egy-egy szép beindulás, csel, a kapu előtt rendre ott termett egy újpesti védő. Bő negyedóra elteltével egy szép akció végén megszerezte a vezetést a Haladás-Viktória. Az újpestieknek eszük ágában sem volt kinyílniuk, a biztonságra helyezték a hangsúlyt. A vasiak sok-sok passzal próbáltak a vendégvédelem mögé kerülni. A vendégek csak ritkán jutottak el Bíró kapujáig, akkor megpróbálták egy-egy távoli lövéssel lezárni akcióikat. Aztán Manhart egyéni akció végén öt méterről, a jobb kapufát találta telibe. A vasiak sokat próbálkoztak, de akcióik gyakran lesen akadtak meg. Szünet után is hazaiak birtokolták a labdát, ám a kontrázó vendégek első helyzetüket gólra váltották. Nem sokáig örülhettek, mert pár perc múlva ismét a hazaiaknál volt az előny. A Haladás-Viktória uralta a játékot, egykapuzott, több helyzetet is kidolgozott és újabb góllal tette biztossá teljesen megérdemelt győzelmét.

 

Haladás-Viktória-Újpest FC 3-1 (1-0).

Szombathely, Király Sportlétesítmény, 130 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Juhász.

Haladás-Viktória: Bíró - BALOGH, Tálosi, Fördős, Kun - Fábián, TÓTH, MANHART - Harsányi (Csidei, 62.), SIKLÉR, ÖREG. Edző: Simon Attila.

Újpest FC: Gálik - Kajdy, Véglás, Mátyás, Dencz - Kiss N., Molnár, Vidács, Kiss F. - Andriska, Jakus. Edző: Oroszi Sándor.

Gólszerzők: Tóth (16.), Mátyás (61.), Manhart (67.), Siklér (82.).

Sárga lap: Véglás (21.).



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!