Sport

2017.03.24. 17:35

Győzelmi kényszerben - Jászberényben küzd a felsőházért a Falco KC

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság alapszakaszának utolsó, 26. játéknapján a győzelmi kényszerben lévő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely Jászberény vendégeként lép pályára vasárnap 18 órakor.

Tóth Gábor

A Falcónak győznie kell. Ha nyer Jászberényben, akkor biztosan az első ötben, a felsőházban kezdheti a középszakaszt. Vereség esetén viszont figyelni kell a Paks-ZTE és a Szeged-Kaposvár mérkőzésre: ha győz a Zalaegerszeg és a Kaposvár is, akkor a Falco a középházba zuhan.

A hazai pályán hibátlan szombathelyi csapat idegenben bukdácsol, az előző két játéknapon Kaposváron és a MAFC vendégeként kapott ki - főleg utóbbi fiaskó kellemetlen. De legutóbb vasárnap játszott, vagyis egy teljes hete volt felkészülni a sorsdöntő jászberényi mérkőzésre. A gyenge szezont futó Jászberény előző hat bajnokiját (Szolnok, Szeged, Körmend, Pécs, Kecskemét, ZTE) elbukta - csütörtökön Zalaegerszegen kapott nagy pofont (75-119). A vasárnapi meccset mindenféle tét nélkül várhatja: a tabellán már felfelé és lefelé sem mozdulhat el.

Saját kezében van a sorsa a sárga- fekete csapatnak

- A saját kezünkben van a sorsunk, élni szeretnénk azzal a lehetőséggel, amit megteremtettünk magunknak - szögezte le Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - Sajnos idegenben valamiért nem azt játsszuk, amit tudunk, nem úgy pörög a gépezet, ahogyan kellene. Ezúttal jól jött számunkra, hogy rápihenhettünk, rákészülhettünk a mérkőzésre. Kicsit már fáradt, tompább volt a társaság, most sikerült regenerálódni, frissíteni. Papíron jobb csapat vagyunk a Jászberénynél, de ezt a pályán bizonyítani is kell. Egy kis aggodalomra ad okot, hogy ellenfelünk tét nélkül, felszabadultan játszhat - de ezt meg kell oldanunk. Átbeszéltük az elmúlt hetek tapasztalatait, becsülettel felkészültünk. Mindenki motivált, bizonyítani akarjuk, hogy ott a helyünk a legjobb nyolc között. Ügyelnünk kell a védekezésre, Bojic és Saddler minőségi, ponterős játékos - őket mindenképpen meg kell állítani. Azt nem tudom, hogy a hírek szerint sérüléssel bajlódó Cseh és Stamenkovic játszik-e. De mindegy is: nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk! A keretünk teljes, győzni megyünk Jászberénybe!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!