Sport

2016.10.25. 15:41

Győztes sakkozók

St. Veit - A 29. Alpok-Adria ifjúsági sakkfesztivál U14-es korosztályában győzött a Szombathelyi SI csapata.

Vastag Nándor

Ausztria adott otthont a 29. Alpok-Adria ifjúsági sakkfesztiválnak, amin a megyét a Szombathelyi Sportiskola képviselte. A négy ország 14 csapatát felvonultató versenyen a vasi fiatalok nagyszerűen teljesítettek. A 14 év alatti korcsoportban nyolc győzelem mellett egy vereséget szenvedtek el, így a megszerezhető 36 pontból 31-et begyűjtve győztek a nemzetközi viadalon. Az első táblán Borhy Marcell százszázalékos teljesítményt nyújtott; mind a kilenc partiját megnyerve a torna legjobb játékosa lett.

Az Alpok-Adria ifjúsági sakkfesztiválon első lett a Szombathelyi SI Mesits Maxim (balról), Borhy Marcell, Rátkai Balázs és Petróczy Zoltán alkotta csapata Fotó: Haladás VSE

A második táblán Rátkai Balázs, a harmadikon Mesits Maxim egyaránt hét, a negyediken Petróczy Zoltán nyolc pontot szerzett. A siker értéket növeli, hogy a szombathelyi sakkozók a következő három évben is az U14-es korosztályba tartoznak. A fesztivál második helyén a horvát Sah Skola Goranka (25 pont), a harmadikon a szlovén SK Sveta Nedelja (24) csapata végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!