Sport

2014.07.23. 14:10

Gyurátz Réka vb-döntős, Móricz Bálintnak nem sikerült a továbbjutás

Gyurátz Réka kvalifikálta magát a lány kalapácsvetők döntőjébe, Móricz Bálint viszont nem jutott tovább 400 méteren a junior (U20) atlétikai világbajnokságon.

Horváth Erika

Kedden kezdődött meg a junior atlétikai világbajnokság az egyesült államokbeli Eugene-ben. A nyitó napon két Vas megyei atléta volt érdekelt. A lány kalapácsvetők selejtezőjében a 27 fős mezőnyt két csoportra osztották. Az A-ban a Dobó SE ifjúsági világbajnoka, junior Eb-bronzérmese, Gyurátz Réka első kísérlete érvénytelen volt, de a második után már öltözhetett, hiszen 63,73 métert ért el, amellyel bőségesen túlszárnyalta az 59,50-os döntőbe kvalifikáló szintet – az egész mezőnyben ez volt a második legjobb eredmény.

Fotó: Maitz Kinga

A 9 órás időeltolódás miatt magyar idő szerint csütörtök hajnali fél háromkor kezdődő 12-es döntőnek még egy magyar résztvevője lesz; a veszprémi Bácskay Zsófia, akinek a 60,74 méteres első kísérlete is finálét ért.

A fiúk 400 méteres síkfutó számában 56-an hét futamban álltak rajthoz, köztük Móricz Bálint – a negyedikben. A 24-es elődöntőbe a futamok 1–3. helyezettjei, valamint további három legjobb időeredménnyel rendelkező versenyző juthatott be. A Haladás VSE futójának szereplését nem kísérte szerencse. Nem rajtolt valami fényesen és 47,66 másodperc alatt ért célba. Ezzel futamában a negyedik lett, és pontosan három futamnegyedik futott ennél jobbat, azaz éppenhogy lecsúszott a továbbjutásról. Lengyák György tanítványa az összesített időeredmények alapján a 23. helyen zárt. Bálintnak még maradt lehetősége, hiszen 200 méteren is rajthoz állhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!