Sport

2014.09.16. 12:15

Gyűrték a nagy súlyokat az erős emberek

Szombathely - A hazai színeket képviselő Gadó András győzelmével zárult a Joskar-Ola Napokon rendezett könnyűsúlyú magyar erősember bajnokság.

Tóth Gábor

A Magyar Erősember Szövetség szombaton, a Joska-Ola lakótelepi fesztiválon rendezte meg az idei könnyűsúlyú magyar erősember bajnokságot. Az erős emberek a sörsátorba menekültek az eső elől. Hét versenyző nevezett az ob-ra, öt versenyszámban mérték össze erejüket, felkészültségüket. Volt viking nyomás (240 kg), izlandi kereszt cipelés (110 kg), súly felhúzás ismétlésre, vegyes szám (110 kg rönk, 350 kg traktorkerék, háromszor 120 kg koffer, 10 m 150 kg hordó állványra pakolás), lakat (25 kg) tartása időre. A versenyt a mezőny egyetlen szombathelyi résztvevője, a Galaxy Fitness-Concordia Trans sportolója, Gadó András nyerte meg nagy csatában.

- Nagyon örülök a győzelemnek, komoly felkészülés van mögöttem - fogalmazott Gadó András. - Ez a siker nagy lökést adhat, hogy szép eredményekkel fejezzem be az évet ugyanis még koránt sincs vége a versenyszezonnak. Szeptember végén Ausztriában veszek részt a WUAP erőemelő világbajnokságon, majd október elején Gyulán állok rajthoz az erőemelő magyar bajnokságon, végül november közepén Amerikába utazom, ahol a WPC erősember világbajnokságot rendezik. Érdekesség, hogy a könnyűsúlyú ob-n elért elsőségem már a harmadik magyar bajnoki címem, hiszen korábban karatéban és erőemelésben is gyűjtöttem be aranyérmet.

Könnyűsúlyú erősember ob, végeredmény: 1. Gadó András (Szombathely), 2. Németh Gábor (Budapest), 3. Bartos Richárd (Sárosd), 4. Ambrus Balázs (Alsónemesapáti), 5. Pollák Imre (Budapest), 6. Komáromi Pete Gergely (Erdély, Nagykároly), 7. Kovács József (Sárosd).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!