Sport

2014.11.27. 21:15

Egyéni csúcsokkal a junior súlyemelő Eb-n

Limasszol - A Haladás VSE két válogatottja közül a +75 kg-os Gyürüs Barbara szerepelt jobban a ciprusi junior súlyemelő Európa-bajnokságon negyedik lett.

Horváth Erika

A limasszoli junior és U23-as kontinensviadalon összesen 11 magyar versenyző vesz részt. A junior lányok négyen vannak, ebből ketten a Haladás VSE válogatottjai, az olimpiai ezüstérmes Márkus Erzsébet tanítványai. A még ifjúsági korú, 16 éves Gyürüs Barbara 168 kg-os egyéni csúccsal, öt jó fogással negyedik helyet szerzett a +75 kilós súlycsoportban. Szakításban a 76 kilós teljesítménye is egyéni csúcs, lökésben 92-t emelt – a 97 is megvolt, de belenyomásért a bírók érvénytelenítették a gyakorlatot. Barbinak még jövőre is az ifjúsági korosztályhoz tartozik.

A még csak ifjúsági korú, 16 éves Gyürüs Barbara szakításban és összetettben is egyéni csúcsot ért el. Fotó: Unger Tamás

Az elsőéves junior, 18 esztendős Polgár Mirijamnak kevésbé sikerült az Európa-bajnokság. Csupán három gyakorlata volt érvényes – szakításban kettő, lökésben csak a kezdősúly. Mirijam 168 (75, 93) kilogrammos összeredménnyel a tizedik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!