Sport

2009.06.19. 02:29

Haladás Crushers amerikai futballcsapata egy ponttal maradt le a rájátszásról

Székesfehérvár - Győzelemmel zárta a szezont a Haladás Crushers amerikai futballcsapata a divízió III-ban.

Gergácz Zoltán

Egy győzelem és két vereség után a szezonzáró találkozón Székesfehérváron, az ellenkező mérleggel rendelkező hazaiak ellen lépett pályára a vasi gárda, melyet egy különbusszal még a fanatikusaik is elkísértek. Meg is lett az eredménye. A szombathelyi alakulat kezdett jobban, és Zax Norbert touch downjával, majd az egyik fehérvári próbálkozást lefülelő Östör Zoltán td.-jével, valamint Őri Csaba rúgásból elért találatával alaposan megléptek (0:13). A fehérváriaknak csak ezt követően sikerült szépíteniük (7:13). A szombathelyi alakulat úgy gondolta ezek után, hogyha a következő negyedben kimegy a pályára, már az is elég lesz a sikerhez. Tévedtek. Az öltözőben maradt Crushers ellen zsinórban 19 pontot csinált a hazai együttes. Fejmosásnak ez mindenesetre jól jött, mert aztán fordult a kocka. A harmadik játékrészben egy 20:0-as sorozattal - pontszerzők: Tolnai 6, Dobai 6, Zax 6, Baranyai 2 - a halisok vágták ki a rezet, s visszavették a vezetést. A zárónegyed kiegyenlített küzdelmet hozott: 6:8-as állás után a hazaiak elhúztak 12:8-ra, majd Janzsó Csanád, valamint a most debütáló Máté Martin td.-jével sikerült fordítani (12:20).

Győzelmükkel a Haladás Crushers holtversenyben a második helyet szerezte meg, de az örömben üröm, hogy a jobb egymás elleni mérleg miatt a budapesti Wolf II. együttese jutott be a felsőházi rájátszásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!