Sport

2017.03.12. 19:55

A korán hátrányba kerülő Haladás 3-1-re kikapott

Budapest - A bajnokság eddigi leggyorsabb gólját kapta a Haladás az FTC vendégeként. Az első félidőhöz csak asszisztáló vasiak 3-1-re kikaptak a bajnoki címvédőtől.

Pum András

1. perc: A Fradi kezdte a játékot és az első támadásából a 14. másodpercben betalált. Varga jobb oldali beadását a hosszú oldalon érkező Moutari az ötösről a jobb sarokba lőtte (1-0).

19. perc: Bal oldali beadás után Bosnjak rántotta le a tizenhatoson belül Vargát - tizenegyes. A büntetőt Gera a bal sarokba helyezte (2-0).

43. perc: Böde indult meg a félpályától, elhúzta a labdát Jagodics és Wils mellett, majd 15 méterről, jobbról a léc alá bombázott (3-0).
69. perc: Jancsó középről, 18 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (3-1).

Az FTC támadóját, Amadou Moutarit nem sikerült megállítaniuk a szombathelyieknek. Polgár Kristóf sem bírt vele Fotó: Koncz György

Rosszabbul aligha kezdődhetett volna a Haladás számára a mérkőzés: a Ferencváros első támadásából megszerezte a vezetést. A vasiakat dicséri, hogy nem zuhantak össze a sokkoló találattól, vezettek néhány akciót. Ám ezekben nem volt igazi gólveszély, a hazaiak pedig szűk húsz perc után Gera büntetőjével már kettőre növelték előnyüket. A tizen-egyesgól már megfogta a szombathelyieket, Vargáék sprintben közlekedve, különösen a tarthatatlan Moutari vezérletével óriási fölényben futballoztak. Csak idő kérdése volt, mikor születik a következő találat.

A félidő lefújása előtt a nem éppen villámléptű Bödét két vasi védő sem érte utol, az eredmény: bombagól és 3-0. Szünet után kissé ki-egyenlítettebb játékkal teltek a percek, a hazaiak tekintélyes előnyük birtokában egy fokozattal lejjebb kapcsoltak. Így Halmosiék is fel-feltűntek Dibusz kapuja előtt, majd Jancsó András élete első NB I-es góljával szépítettek.

A gól új lendületet adott a Haladásnak, beszorította ellenfelét, és levegőben lógott az újabb gól. Ám közben a kinyíló vendégvédelmet többször is lekontrázták a ferencvárosiak, Böde kétszer is betalálhatott volna. Újabb gól már nem született, így az első félidőt átalvó, szünet után már jobban futballozó Haladás ellen a bajnoki címvédő magabiztosan nyert. Mészöly Géza alakulatának nem volt esélye a pontszerzésre a tavalyi teljesítményét idéző FTC ellen.

Thomas Doll: - Nagyszerű első félidőt produkáltunk, sok támadást. Szünet után ahelyett, hogy kivégeztük volna ellenfelünket, felhoztuk, de így is elégedett vagyok a fiúkkal.

Mészöly Géza: - Hamar hátrányba kerültünk, ami nemcsak az első félidő, hanem az egész mérkőzés képét meghatározta. A szünetben letargikus állapotban voltak a fiúk, de a második félidőre összeálltak, igazi csapatként küzdöttek. Ez csupán szépségtapasz, de a folytatáshoz fontos, erre lehet építenünk.

Ferencvárosi TC-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-1 (3-0). - Budapest, Groupama Aréna, 6983 néző, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Szőts.

FTC: Dibusz - Dilaver, Hüsing, Leandro, STERNBERG - MOUTARI, Koch (Kleinheisler, 70.), Gera, Hajnal (Bognár, 83.) - VARGA R. (Lovrencsics, 75.), BÖDE. Edző: Thomas Doll.

Haladás: Király - Schimmer (Polgár, 70.), Wils, Jagodics, Bosnjak - Kovács, JANCSÓ (Bamgboye, 71.), Iszlai - Rácz, Williams, Halmosi. Edző: Mészöly Géza.

Gólszerzők: Moutari (1.), Gera (11-esből, 19.), Böde (44.), illetve Jancsó (69.).

Sárga lap: Bosnjak 19., Böde 23., Halmosi 79.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!