Ismét zöld-fehér szerelést húzott Németh Milán

2017. június 29., 19:30 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás
komment
SZOMBATHELY A Sopronból igazolt, de a zöld-fehéreknél nevelkedett Németh Milán alapemberré szeretne válni régi-új csapatában.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Haladásban nevelkedett, vépi születésű 29 éves Németh Milán pályafutása során Pápán, Diósgyőrben, Sopronban szerepelt, nyáron pedig egy plusz egy évre szóló szerződést kötött nevelőklubjával.

- Szombathelyi születésű lévén bármerre is futballoztam, nyomon követtem a Haladás szereplését - mondta Németh Milán. - Korábban többször is felmerült, hogy visszatérek a Halihoz, de valamiért mindig meghiúsult az átigazolásom. 17 éves koromig a Haladás VSE-ben játszottam, aztán a megyei I-ben Vépen. Utána Kaposvárra kerültem. Először az NB III-as, utána az NB I-es csapatban szerepeltem, mielőtt Pápára igazoltam.

Jól sikerült öt évet töltöttem ott, ezt követően Diósgyőrbe szerződtem. Az első évben kiléptünk a nemzetközi porondra, ez Európa-ligában Bulgáriában a Liteksz Lovecs ellen 2-0-ra nyertünk, én szereztem az első gólt, a másodikat mostani csapattársam, Grumics. Első NB I-es gólomat pedig éppen a Haladás ellen szereztem - de csak szolidan ünnepeltem. Ebben az időben jól ment a futball, Egervári Sándornál válogatott kerettag is voltam.

Németh Milán a múlt heti, büki, Vasas elleni edzőmeccsen már pályára lépett régi-új együttesében Fotó: Unger Tamás

Aztán a "fiatalszabály" miatt az utóbbi időben egyre kevesebb lehetőséget kaptam, így télen az NB II-es Sopronhoz szerződtem - onnan pedig a Halihoz. Nem ismeretlen ez a közeg, Halmosi Péterrel, Devecseri Szilárddal, Schimmer Szabolccsal régóta ismerjük egymást, de mindenki barátságosan fogadott. Kemény edzéseket vezényel a Mészöly Géza vezette stáb, de ennek csak örülünk, hiszen ha hétközben nem dolgozunk rendesen, hétvégén sem lesz erőnk. Tavasszal soproni labdarúgóként többször is a helyszínen láttam a Hali meccseit, nagyon tetszett az a pörgős futball, amit a zöld-fehérek produkáltak.

Ami a céljaimat illeti, szeretnék alapemberré válni, a csapattal pedig az első ötben végezni. Pályafutásom során több poszton is megfordultam, csupán kapus és csatár nem voltam. Legszí-vesebben belső védőként játszok, de a Haladásnál - ahogy a legtöbb korábbi klubomban - bal oldali védőként számítanak rám. Nagy bizonyítási vágy van bennem, rokonaim, barátaim mind Haladás-szurkolók, és nagyon várják, hogy pályára lépjek zöld-fehérben.

Pum András

2017. június 29., 19:30 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...