Sport

2017.08.17. 19:00

Haladás-Viktória az Újpesti TE-t fogadja

A női labdarúgó NB I. nyitófordulójában pénteken 18 órai kezdettel a Király Sportlétesítményben a Haladás-Viktória az Újpesti TE-t fogadja.

Pum András

A legnagyobb változás a Viktóriánál, hogy a 2017/18-as bajnokságban Haladás-Viktória néven szerepel, ugyanis a klub beolvadt a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatát üzemeltető Szombathelyi Haladás Kft-be. A szombathelyiek keretében csak kisebb változások történtek. Gruber Brigitta az FTC-ből, Öreg Cintia a Győri ETO-tól, Király Ramóna a ZTE-től érkezett. Ketten Ausztriába távoztak: Nagy Vanessza St. Pöltenbe, Magyarics Zoé a Südburgenlandban folytatja pályafutását. A kispadon Simon Attila váltotta a Haladás NB I-es labdarúgócsapatának másodedzői posztját elvállaló Csordás Csabát. Ami a rajtot illeti, a pénteki ellenfél, az Újpesti TE a legutóbbi bajnokságban nyolc együttes közül a hetedik helyen végzett. Első meccs ide, szezon eleji forma oda: a bronzérmes viktóriások számára kötelező a három pont begyűjtése.

Siklér Kinga több gólt szerzett az edzőmeccseken és a válogatott összetartásra is meghívót kapott Fotó: Szendi Péter


- Formabontó hetet zártunk, hiszen kilenc játékosunk a válogatottal készült, ezért csak kétszer edzettünk - mondta Simon Attila, a Haladás-Viktória vezetőedzője. - Ami a nyári felkészülést illeti, az alapozás elején sérülések, betegségek miatt többen hiányoztak. Aztán amikor ők visszatértek, már komplexebb munkát végezhettünk. Habár korábban nem dolgoztam női csapatnál, úgy érzem, sikerült egy hullámhosszra kerülnünk a lányokkal. A rajton az Újpest ellen a papírforma mellettünk szól, csak a győzelem elfogadható. Komplett kerettel készülünk a találkozóra. Összeállítás: Bíró - Balogh, Tálosi, Fördős, Kun - Fábián, Tóth, Manhart - Harsányi, Siklér, Öregspos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!