Sport

2017.04.28. 18:30

A korábbi mester csapata érkezik: a Haladás a Paksot fogadja

Szombathely - A labdarúgó NB I. 29. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel a soproni Városi Stadionban a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Paksi FC-t fogadja.

Pum András

A tavaszi szezon első felében remekül szerepelt az exszombathelyi tréner, Csertői Aurél irányította Paks. Az atomvárosiak az első hét fordulóban négy győzelem mellett három döntetlent játszottak. Az utóbbi két mérkőzésükön viszont pont nélkül maradtak, Kispesten 2-0-ra, majd odahaza a Diósgyőr ellen 1-0-ra kikaptak. A Haladás egy hete - tőle szokatlan módon - négy gólt kapott Debrecenben. Az ötödik Mészöly-legénység 39, a hetedik Paks 38 pontot gyűjtött. A mezőny kiegyenlítettségét jól mutatja, hogy a harmadik helytől nyolc, a kiesést jelentő tizenegyediktől hét pontra vannak a vasiak. Ősszel Sopronban meggyőző, magabiztos játékkal a Hali 3-1-re nyert.

- A paksiakkal mindig preztízsmeccseket vívtunk, ezúttal is hasonlóra számítok - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Nem téveszt meg minket, hogy az utóbbi két meccsük nem sikerült, hiszen korábban idegenben legyőzték például az MTK-t és a Debrecent is. Ráadásul - a korábbi időszakkal ellentétben - már nemcsak a védekezésre, a támadásra is nagy hangsúlyt fektetnek. Labdabirtoklásra épülő futballra épül a taktikájuk, szóval nem csak arra számítok, hogy kizárólag kontráznak ellenünk. Nekünk a Mezőkövesd és a Diósgyőr ellen látott lendületes, bátor futballal kell, és azzal a mentalitással játszanunk, emellett nem lehet olyan hibákat hátul elkövetnünk - pláne egy meccsen belül -, mint Debrecenben.

Halmosi Péter három meccses eltiltása, majd sérülése után jobbára csak edzett, a Paks ellen ismét kezdő lesz Fotó: Unger Tamás

Hazai pályán a mezőny harmadik legeredményesebb csapata vagyunk, szombaton sem szabad esélyt adnunk ellenfelünknek. Győzelmet várok a Paks ellen. Calvente, Bamgboye, Polgár, Gajdos sérült, Rózsa, Jánvári, Németh műtét utáni rehabilitációját tölti, Kiss Bence pedig az U18-as válogatottal készül. Összeállítás: Király - Schimmer, Wils, Devecseri, Bosnjak - Jagodics, Iszlai - Mészáros, Rácz, Halmosi - Williams.

A mérkőzésről a Vaol.hu-n élő közvetítést olvashatnak.

A zöld-fehérekkel kapcsolatos hír, hogy a 33., zárófordulóban Sopronban sorra kerülő Gyirmót elleni meccs mégsem 20.45-kor, hanem - a kör többi találkozójával egy időben - 19 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!