Sport

2017.06.12. 17:45

Hámori Ádám az Eb-n: a legjobb nyolc közé kell bejutni

Jó formában utazik az ukrajnai ökölvívó Európa-bajnokságra a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósa, Hámori Ádám.

Tóth Gábor

Július 15-től 25-ig Ukrajna, Harkiv városa ad otthont az idei felnőtt ökölvívó Európa-bajnokságnak. Negyven ország 260 versenyzője nevezett az erőpróbára. A magyar válogatottban ott lesz a kőszeg Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 22 éves, négyszeres magyar bajnok, 91 kilós bunyósa, Hámori Ádám.

Hámori Ádám felkészült a kontinenstornára
Fotó: Szendi Péter

- Komoly felkészülés, több mint öt hét edzőtábor van mögöttem - jelezte Hámori Ádám. - Jó formában, jó erőben érzem magam, ráhangolódtam az Eb-re. Kedden utazunk Ukrajnába, a tervek szerint pénteken lépek ringbe - vagyis még Harkivban is lesz lehetőség edzeni, akklimatizálódni. A hírek szerint telített lesz a súlycsoportom, úgy 30 körüli létszámra számítok, az ellenfelek neveit viszont még nem láttam. Az első nyolc helyezett kvalifikálja magát a világbajnokságra, kvóta nélkül nem szeretnék hazatérni. Persze tudom jól, hogy nehéz dolgom lesz, de mindent el fogok követni a jó eredmény érdekében. És természetesen jól jönne egy szerencsés sorsolás is. Nagy öröm, nagy segítség számomra, hogy az edzőm, Varsányi Áron is velem lehet Ukrajnában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!