Sport

2017.08.04. 18:25

Harc a hőséggel - A Szombathelyi Haladás Pakson lép pályára

SZOMBATHELY - A labdarúgó NB I. negyedik fordulójában ma 20 órai kezdettel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Paksi FC vendége lesz.

Pum András

Még nyeretlen a bajnokságban a Paks, Csertői Aurél együttese két hazai döntetlen - Újpest 2-2, Debrecen 1-1 - mellett 3-2-re kikapott Mezőkövesden. A kilencedik helyen tanyázó zöld-fehérek tehát beragadtak a rajtnál. A vasi zöld-fehérek sem kezdték valami fényesen a bajnokságot, Kispesten 2-0-ra, egy hete a Diósgyőr ellen Sopronban 3-0-ra kikaptak, a második körben viszont remek játékkal 1-0-ra verték a Debrecent. Adott a kérdés: melyik a hetedik helyen álló szombathelyiek valódi arca?

Polgár Kristóf tudja, Pakson meg kell szenvedni a sikerért Fotó: Unger Tamás

- Nagyon remélem, hogy a Debrecen elleni - jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Persze tudjuk, Pakson nem lesz könnyű dolgunk, mindig is kemény csatát vívtunk a Tolna megyeiekkel, függetlenül attól, melyik csapat játszott otthon. Habár az idei bajnokságban Mezőkövesden kikaptak, jól tartották, csak nagyon nehezen adták meg magukat. Stabil csapat, és életveszélyesek a pontrúgásai. Ami minket illet, a hőség miatt délelőtt korábban, délután később kezdtük az edzéseket, de a tervezett munkát ugyanúgy elvégeztük. Szombaton sem foghatunk semmit a kánikulára, a csütörtök esti Videoton-meccs megmutatta, melegben is lehet hajtós, jó meccset játszani. A fiúk remekül pörögtek az edzéseken, koncentráltan dolgoztak, bizakodó vagyok. Fontos, hogy a pályán kisegítsék egymást, fegyelmezettek legyenek és kommunikáljanak. Pont nélkül nem szeretnénk hazatérni. Sérültünk és eltiltottunk sincs, a brazil Myke Bouard Ramos játékengedélye is megérkezett, a kispadon kezd. Nagy a harc a keretbe kerülésért. Összeállítás: Király - Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak - Kiss B., Simon - Rácz, Tóth M., Williams - Grumics.

- Csalóka a Paks hazai mérlege, ugyanis hazai környezetben kifejezetten kellemetlen ellenfél - mondta a vasiak jobb oldali védője, Polgár Kristóf. - Nehéz nyerni a Duna partján, de mi azért megyünk oda. Rengeteg variácójuk van a pontrúgásoknál, és sokszor változtatják a figurákat, emellett gyakran forgatják a labdát, mindkét szélt előszerettel használják. Nemcsak a támadók, a szélső védők is belépnek a támadásokba. Nekünk játékban javulnunk kell a Diósgyőr elleni meccshez képest. Igaz, az első félidőben nem volt gond, csak valamiért elhittük, hogy úgy folytatjuk a másodikban is, mint korábban a Debrecen ellen tettük. Nem így történt. Amennyiben viszont nyerünk Pakson, két vereség mellett két győzelem a mérlegünk, ami azért nem mondható rossz rajtnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!