Sport

2017.02.08. 20:18

Harmadik a Lurkó

Bük - Három szombathelyi együttes is részt vett a magyarokon kívül, osztrák és szlovák csapatoknak rendezett nemzetközi utánpótlás labdarúgó-teremtornán.

Pum András

Egytucat U10-es csapat részvételével rendezték a büki városi sportcsarnokban a Pandan Kupát. Megyénkből a Lurkó UFC-Illés Akadémia két csapatot indított, és a Haladás VSE is rajthoz állt. Előbbi két csapatot Szűcs János és Vargovics Zsolt, a HVSE-t Hegyi László irányította. Az A csoportban a Lurkó-Illés Akadémia Zöld elnevezésű gárda az osztrák Sturm Grazot 2-0-ra, az Újpestet 1-0-ra, a szlovák Spartak Trnava együttesét 2-0-ra verte, a ZTE-vel 2-2-re végzett, a Soprontól 1-0-ra kikapott. Az elődöntőben az FTC-től 1-0-ra alulmaradtak a vasiak, akik így a harmadik helyért mérkőzhettek. A Sopron elleni meccs rendes játékidejében nem esett gól, büntetőkkel a Lurkó nyert 3-2-re, így harmadik helyen végzett. A másik ágon a Haladás VSE a Győri ETO-val és a Lurkó-Illés Akadémiával gól nélküli döntetlenre végzett, az FTC-től 2-0-ra, a szlovák Slovan Bratislavától 2-1-re, a Vasastól 1-0-ra kikapott.

A harmadik vasi csapat, a Lurkó-Illés Akadémia a HVSE elleni 0-0 mellett a Slovan Bratislavát 2-1-re legyőzte, a Vasassal 0-0-t játszott, a Ferencváros ellen 1-0-ra, a Győri ETO-val szemben 4-0-ra alulmaradt. A folytatásban a Haladás VSE a 11. helyért a ZTE-vel csapott össze, a rendes játékidő 4-4-gyel zárult, büntetőkkel a zalaiak győztek 5-4-re. A Lurkó-Illés Akadémia pedig a 10. helyért vívott találkozón 3-1-es vereséget szenvedett a Sturm Graztól. A tornát az FTC nyerte, amely a döntőben 1-0-ra legyőzte az ETO-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!