Sport

2015.03.03. 14:10

Harmadik helyen a SZ-A STE

Pozitív mérleggel zárta két hétvégi mérkőzését a Szentgotthárd-Alsószölnök NB I/B-s sakkcsapata.

Horváth Erika

Szentgotthárd-Alsószölnök STE–Viadukt Biatorbágy 8,5-3,5.
Szentgotthárd, NB I/B-s sakk csapatbajnoki mérkőzés.
Szombaton játszották le a vendégcsapat játékosainak betegsége miatt elhalasztott bajnokit. A gotthárdiak az utolsó helyezett Biatorbágyot fölényesen verték, meg is pecsételve ezzel a sorsukat. Győzött: Gjuran, Kovács B., Makk R., Zámodics P., Parragi, Takács K. Remizett: Takács B., Békefi, Buzeti, Hittér, Makk N.

Decs 1990–Szentgotthárd-Alsószölnök STE 7-5.
Decs, NB I/B-s sakkmérkőzés.
A meccs hivatalos kezdésére a tabellán második hazaiak nem érték el a minimálisan szükséges nyolcfős létszámot sem, ezért várni kellett, hogy kiegészüljenek. Végül megvolt a 12 parti; a mérkőzés az utolsó pillanatban dőlt el a decsiek javára azzal, hogy Gjuran Dennis időzavarban kikapott. Győzött: Hittér, Parragi, Takács K. Remizett: Takács B., Békefi, Buzeti, Zámodics P.

A hétvége összességében nagyon jól sikerült a vasiak számára, Kirány Ferenc szakvezető szerint a tervezett 12 pontból 13,5 lett. A SZ-A STE 46 ponttal a harmadik helyről várja az utolsó két fordulót.

A szentgotthárdiak ifjúsági játékosa, Parragi István mindkét mérkőzését megnyerte. Eddig hétszer ült asztalhoz, és 5,5 pontot jegyzett (Fotó: Szendi Péter)

Arborétum Herény SE– Haladás VSE-Infraplan II. 2-10.
Szombathely, NB II-es sakk csapatbajnoki mérkőzés.
A HVSE II. magabiztosan halad a bajnoki cím felé. Klassziskülönbség és átlag 300 Élő-pont volt a két csapat játékosai között, így nagyarányú vendéggyőzelem született. Az Arborétum 1,5 pontot benthagyott a partikban. Győzött: Ruck T., Takács G., Németh D., Varga T., Guttmann, Szukics, Oláh, Pál (mind HVSE). Remizett: Finy, Borhy, Horváth S., Barasits T., illetve Joó, Gombos, Tóth T., Vida.

Pápai SE–Sárvári SC 4-8.
Pápa, NB II-es sakkmérkőzés.
A várt eredmény született, nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Győzött: Egri L., Ódor, Szokolszky, Havasi, Szép, Szabó, Piri. Remizett: dr. Láng, Hadrik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!