Sport

2016.03.16. 19:13

Harmadszor is legyőzte a Szolnokot a Körmend

Végig taktikus, okos és pontos játékkal, magabiztos sikert aratott a listavezető és címvédő Szolnok otthonában az Egis Körmend. A vasi piros-feketék jó védekezésükkel ezúttal is elbizonytalanították riválisukat és megérdemelten győztek, így már biztosan a felsőházban kezdhetik a középszakaszt.

Németh Zsolt

Szolnoki Olaj KK– Egis Körmend 62–75 (18–29, 18–17, 10–15, 16–14)

Szolnok, 1000 néző V: Cziffra, Hegedüs, Vida

SZOLNOK: WITTMANN 13/9, Kovács -, VOJVODA 17/9, Milosevics 10/3, Keller 2

Csere: Vrbanc 5/3, Burell 3, Jones 12, Gregory -,

Vezetőedző: Sztojan Ivkovics

KÖRMEND: PETTY 16/9, CHANNELS 13/9, MCKINNEY-JONES 14/6, Tóth N. -, DUINKER 16/3

Csere: Dickerson 2, FERENCZ 11/3, Lakosa 3/3, Farkas -, Németh Á. -

Vezetőedző: Teo Csizmics

Az eredmény alakulása. 4. p.: 5-11. 8. p.: 13-21. 13.  p.: 21-34. 17. p.: 32-38. 22. p.: 38-54. 29. p.: 44-61. 34. p.:48-68. 36. p.: 55-71.

Akárcsak a Magyar Kupa döntőjében, Trey McKinney-Jones ezúttal is remekelt a Szolnok ellen Fotó: Szendi Péter

Három triplára egy dupla jutott mindkét oldalon az első percekben. De már ekkor is látszott, hogy a vendégek tudatosabb játékot produkálnak. A hazaiak sűrű cserékkel próbálkoztak, de hasztalan volt, mert a Körmend – amellett, hogy jól védekezett – vagy távolról célzott pontosan vagy épp Duinkert játszották meg pontosan társai, ő pedig élt a lehetőséggel a gyűrű alatt. Öt perc után ellépett az MTE, még a hazai szurkolók is úgy látták, hogy sokkal céltudatosabban kosarazott a vendégcsapat. Bár Vojvoda sűrűn termelte a kosarakat, de társai nem követték ebben, ráadásul a válogatott bedobó gyorsan összeszedett három faultot. A kisszünetben 11 pont volt közte, ami gyorsan 13 lett. Aztán amikor öt pontos etapot produkált az Olaj, Wittmann hármasát követően Teo Csizmics rántotta maga köré játékosait. Hatott a pihenő, igaz gyorsan gyűltek a vendég személyi hibák, de a hazaiak ekkor elrontottak pár büntetőt. A másik oldalon viszont megint ült két tripla, így tíz pontos előnnyel ment pihenőre a Körmend.

Channels két hármasával tovább nyílt az olló, de aztán rendre kimaradtak a vendég dobások. Ezzel még elbírt a Körmend, mert továbbra is jól védekezett, ám a játékvezetők közül finoman szólva sem mindenki látta az ő szemükkel a mérkőzést. Rendre jöttek a vitatható ítéletek, a negyed vége aztán mégis a vendégeké lett, 15 ponttal volt lemaradva az Olaj.

Ferencz rámolt be öt pontot és már 18 volt közte, ezt Sztojan Ivkovics nem nézte jó szemmel, időt kért. Hiába, mert Ferencz újra betalált Petty triplája pedig már 23 pontos vendégfórt jelentett, jöhetett az újabb hazai idő. Zsinórban hetet dobott az Olaj, négy perccel a vége előtt Teo Csizmics is kikért egy időt, rendezni a sorokat és kicsit pihentetni játékosait. Hiába szerzett lepattanókat az Olaj, a támadásaik kimaradtak, a 30-40 fős vendégtábort Channels kettese nyugtatta. A Körmend okos, taktikus játékkal 13 pontot megőrzött előnyéből már a legjobb öt biztos tagjaként várhatja az alapszakasz zárásán a szombathelyi riválist.

Mestermérleg

Sztojan Ivkovics: – Gratulálok a Körmendnek! Nem öröm kikapni, pláne hazai pályán, de van még egy forduló, hogy megvédjük az első helyünket a tabellán. Eléggé hullámzó a szezonunk, ezek után ez is nagy dolog! Nem véletlenül szenvedtek a kollégáim is korábban, tudtam, hogy nehéz dolgom lesz, de ez még csak a kezdet, leszünk mi még jobbak is!

Teo Csizmics: – Nagyon boldog, és büszke vagyok a játékosaimra, mert számos betegség és sérülés nehezítette a dolgukat, de ez nem látszott a játékukon. Bámulatosan, oroszlánként harcoltak, minden érdem őket illeti, ez nem az edzőn múlt! Nagyon örülök, hogy az utolsó forduló eredményétől függetlenül ott vagyunk a legjobb ötben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!