Sport

2017.07.23. 19:20

Három a magyar igazság: újra dr. Horkai György legénysége nyerte az U20-as vízilabdatornát

Zsinórban harmadszor is megnyerte az OMV Kupa nemzetközi U20-as vízilabdatornát a magyar válogatott.

Pum András

SZOMBAT

Magyarország-Szerbia 11-10 (2-2, 4-2, 2-2, 3-4)

Fedett Uszoda, 200 néző.

Magyarország: Vogel - Vadovics 1, Teleki, Szatmári 1, Sélley 3, Burián 4, Lukács. Csere: Simon, Baksa 1, Csacsovszky, Sugár, Csiszár, Nagy Á., Zerinváry 1. Szövetségi kapitány: dr. Horkai György.

A három magyar különdíjas. Balról Vogel Soma, Burián Erik, Szatmári Kristóf
Fotó: Szendi Péter

A pénteki, ausztrálok elleni győzelem (14-5) után a jóval fajsúlyosabb szerbekkel csaptak össze a magyarok. A Szombathelyre lezúduló felhőszakadás és jégeső miatt a csapatok a Fedett Uszodában szálltak vízbe. Az első negyedbeli döntetlen után a második negyedet nyomta meg a magyar csapat, amely két-három góllal végig vezetett. Az utolsó negyedben 10-6-ról 10-9-re feljött a junior világbajnokság házigazdája, sőt volt esélye az egyenlítésre is, ám végül a négy gólig jutó Burián találata eldöntötte a három pont sorsát. Szerbia 19 másodperccel a vége előtt csak szépíteni tudott. A szerbek leg-eredményesebb játékosai Tohold és Radohojc (3-3) voltak.

A másik mérkőzésen: Horvátország-Ausztrália 11-4.

VASÁRNAP

Magyarország-Horvátország 8-8 (2-2, 5-3, 0-3, 1-0)

Büntetőkkel: 13-12

Tófürdő, 350 néző.

Magyarország: Vogel - Szatmári 1, Sélley, Lukács, Burián 3, Teleki 2, Csacsovszky. Csere: Zerinváry, Nagy Á. 1, Sugár, Simon, Baksa, Csiszár, Vadovics 1. Szövetségi kapitány: dr. Horkai György.

A magyarok szereztek vezetést, ám a horvátok hamar egyenlítettek. Nagy harc ment a vízben, gyakori volt az adok-kapok, emiatt sok a kiállítás is. A második negyedben hamar elhúztak két góllal a horvátok, ám a magyarok hasonlóan rövid idő alatt egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték (5-4). A magyar együttes hetedik gólja különösen látványosra sikerült, Nagy Ádám távolról ejtette a labdát a kapus felett a hálóba (7-5). A harmadik negyedben totális rövidzárlat állt be a magyaroknál, ziccereket hibáztak, naggyá tették a horvát kapust. Míg a vendégek hármat lőttek ebben a nyolc percben, a magyarok egyet sem (7-8). Az utolsó negyedben jól védekeztek a csapatok, már csak 2,55 volt hátra, amikor Burián végre megtörte a hosszú gólcsendet: 8-8, következtek a büntetők. Vogel Soma a harmadik horvát büntetőt hárította, s mert Csacsovszky, Burián, Nagy, Vadovics és Szatmári is betalált, 5-3-ra, összesítésben 13-12-re a magyarok nyertek. Dr. Horkai György legénysége sorozatban harmadszor nyerte meg az OMV Kupát.

A másik mérkőzésen: Szerbia-Ausztrália 20-4.

A torna végeredménye:
1. Magyarország 8, 2. Szerbia 5, 3. Horvátország 5, 4. Ausztrália 0 pont.

A torna legjobb magyar játékosának Szatmári Kristófot választották. A viadal legjobb kapusa Vogel Soma, gólkirálya tíz találattal Burián Erik, legjobb mezőnyjátékosa Zvonimir Butic (Horvátoszág) lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!