Sport

2016.10.07. 20:15

Három gólt szereztek - Magabiztosan verte a Haladás a Maribort

Muraszombat - Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-0-ra verte a szlovén bajnokság második helyén álló NK Maribor ellen.

Pum András

NK Maribor-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0-3 (0-1). Murska Sobota, 50 néző, nemzetközi felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Mertik.

Haladás: Rózsa (Gyurján, 70.) - Schimmer (Angyal, 46.), Wils, Jagodics (Hídvégi, 64.), Bosnjak - Németh M. (Overgoor, 46.), Iszlai (Szőke, 53.) - Gaál (Dombi, 70.), Rácz (Kiss B., 82.), Tóth M. (Kovács L.) - Williams. Edző: Mészöly Géza.

Mindkét csapat nagy lendülettel kezdte a mérkőzést. A 13. percben Gaál balról, 30 méteres szabadrúgásból a bal felső sarokba bombázott (0-1). Nagyon összeszedetten futballozott a vasi együttes, sok támadást vezetett, melyeket lövéssel fejezett be. Egy ízben Williams 14 méterről nagy helyzetből fölé lőtt. A második félidőben a cserék ellenére is jó ritmusban játszott a Haladás, az 57. percben Rózsa védett bravúrral.

Fotó: Szendi Péter

A mariboriak próbálkoztak, de a 73. percben megduplázta előnyét a Hali. Rácz passzolt a jobb szélen megiramodó Dombinak, aki nyolc méterről a jobb sarokba passzolt (0-2). A 80. percben három szombathelyi vezette két mariborira a labdát, Williams a jobb szélen futó Ráczhoz továbbított, a középpályás 15 méterről a jobb sarokba lőtt (0-3). Még Angyalnak volt egy 20 méteres, bal lábas lövése, ám a szlovén kapus védett.

- Nagyon szervezett volt a csapat, remekül védekezett, különösen az első félidei játékkal voltam elégedett - mondtaMészöly Géza. - Gaál Bálint meccs eleji szép szabadrúgásgólja lökést adott a csapatnak. Az első 45 percben sokszor sikerült eldugnunk a labdát a szlovének elől. Szünet után kicsit beszoroltunk, de amint labdát szereztünk, veszélyesek voltunk. Majd a hajrában újabb két góllal biztosítottuk be győzelmünket. Egy komoly múlttal rendelkező, nemzetközi szinten is ismert együttes ellen szép győzelmet arattunk - még akkor is, ha a Maribor válogatott játékosai nem léptek pályára. Ami a felkészülést illeti, nagyon örülök, hogy az elmúlt hetet sem vették lazára a fiúk, becsülettel dolgoztak, csakúgy mint ezen a héten. A munka megkoronozása volt a mai győzelem. Rózsa Dániel ma is magabiztos volt, 0-0-nál akadt egy fontos védése. Gaál Bálint góllal tért vissza sérüléséből, David Williams sokat dolgozott, Stef Wils pedig Bosnjak Predraggal együtt jól összefogta a védelmet. De az egész csapatot dicséret illeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!