Sport

2017.07.04. 16:25

Megyei II: a sárvári, szombathelyi, körmendi győztes idézte a mögöttünk hagyott szezon történéseit

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság sárvári, körmendi és szombathelyi csoportjának aranyérmesei értékelték a 2016/2017-es szezont.

Tóth Gábor

Vasszécseny

A Petőfi SE Vasszécseny együttes már a 2015/2016-os szezonban is jó erőt képviselt, akkor bronzérmesként zárt. A mögöttünk hagyott szezonban viszont úgy lett bajnok, hogy messze a legtöbb gólt (105) rúgta, és tíz pontot vert üldözőjére, a címvédő Jákra.

- Két és fél év minőségi és kemény munka van ebben a bajnoki címben - jelezte Kozmor Ákos, a Vasszécseny trénere. - A csapat visszakerült oda, ahová a múltja alapján tartozik! Köszönettel tartozom az egyesület összes munkatársának, a vezetőknek, akik az első perctől bíztak bennem. Vadász Tibor játékos-elnökkel együtt fiatalos lendületet vittünk a klub életébe. A mérkőzések nagy részében minden tekintetben az ellenfelek fölé nőttünk. Erős a csapaton belüli összhang, igazi baráti társaságot alkotunk. Azt gondolom, hogy amatőr szinten ez az egyik legfontosabb tényező. De nemcsak kiváló játékosok, hanem jó emberek is alkotják a csapatomat. Irigylésre méltó volt a helyzetem, hiszen hétről hétre 15 fő volt a minimumlétszám az edzéseken. Célunk a következő szezonban újoncként természetesen nem lehet más, mint a biztos bentmaradás - de azt garantálom, hogy fogunk meglepetéseket is okozni! A csapatból egyedül a kapusunk, Pungor András távozik. Viszont a legnagyobb előny, hogy a keretünk egyben maradt. Persze erősítéseket is tervezünk, hiszen a megye I. azért más kávéház. Fontos szempont nálunk egy-egy új igazolásnál, hogy az illető ne csak jó futballista legyen, hanem emberileg is passzoljon a csapatba.

A bajnokcsapat játékosnévsora: Pungor András, Farkas Balázs, Bori Gergő, Horváth Péter, Pongrácz Dániel, Balázs Ákos, Horváth Gergő, Boda Gábor, Pongrácz Zsolt, Devecseri Kornél, Viszked Péter, Imre Balázs, Pungor Dávid, Kőműves Miklós, Horváth Ákos, Szalai Márk, Viszked Balázs, Valastyán Donát, Horváth Szilárd, Horváth Dániel, Vadász Tibor.

 

Ikervár

Bíró Barnabás, az Ikervár elnökségi tagja az évadértékelő beszámolóját azzal kezdte, amivel az őszi idény számvetését befejezte:

- Szerencsére a fiúk "helyzetbe hozták" a vezetőséget, hiszen a kiegyensúlyozott, remek őszt követően egy számunkra rendkívül nehéz és hektikus tavaszt követően bravúrosan megőrizték az első helyet és megnyerték a bajnokságot. Nagyon nagy köszönet és gratuláció jár valamennyi játékosnak, edzőknek és a csapat segítőinek. Most már rajtunk, vezetőkön a sor, hogy minden feltételt megteremtsünk a megyei I. osztályban való induláshoz. Óriási fegyverténynek tartom ezt, már csak azért is, mert sajnos az őszi idény végén minket elérő sérüléshullám kitartott, sőt még fokozódott is a tavaszi szezon első felében. A számok is ezt igazolják, hiszen az évad második felében hét győzelem, két döntetlen mellett öt alkalommal is vesztesen kellett lejönnünk a pályáról. Összehasonlításképpen, ősszel ezek az adatok így néztek ki: 12 győzelem, kettő döntetlen, kettő vereség. Példátlan módon, nem volt két olyan mérkőzésünk tavasszal, amelyen ugyanolyan összeállításban léphettünk volna pályára. Tartósan, sérülés miatt öt-hat meghatározó játékos hiányzott, ehhez jöttek még az idény végére az eltiltások, valamint két alkalommal is a szombat-hétfői dupla fordulók nehézségei. Csupán azért, hogy érzékeltessem a probléma komolyságát: a pünkösdi dupla forduló szombati játéknapján, a Szeleste ellen úgy álltunk ki egy teljesen felforgatott, tartalékos csapattal, hogy az egyetlen cserejátékos én voltam 43 évesen - tette hozzá Bíró Barnabás.

- Hatalmas siker ez a bajnoki cím, ami egy igazi csapatmunka eredménye. Külön senkit sem emelnék ki, de azt mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy ebben az eredményben Kovács Balázs edzőnknek elévülhetetlen érdemei vannak. Az ambiciózusságával, lelkesedésével akkor sem hagyta csüggedni a társaságot, amikor megfogyatkozott a létszám a sérülések miatt, és sorra jöttek a vereségek. Tartotta bennük a hitet és az edzéseken ugyanolyan elszántan dolgoztatta meg őket, mert tudta, tudtuk, csak az elvégzett munka az, ami hosszú távon eredményt hoz. A fiúk szerencsére fogékonyak voltak erre, igazi sportemberi hozzáállással készültek hétről hétre a mérkőzésekre. Most már mindannyian látják, érzik, hogy valóban megérte olyan sokat és keményen dolgozni az edzéseken. A keretünk a tavalyi idényhez képest alig változott, mégis sikerült előrelépnünk. A bajnoki címünk is a jó erőnlétünknek és a kiváló csapategységességnek köszönhető. De ezt a sikert nem érhettük volna el stabil anyagi háttér, megfelelő infrastrukturális feltételek nélkül, amely miatt legfőbb támogatónknak, Ikervár Község Önkormányzatának, személy szerint Fehér Ferenc polgármester úrnak külön is köszönettel tartozunk. Természetesen jár a köszönet mindenkinek, aki akár rendszeresen önkéntes tevékenységével, akár anyagi támogatásával hozzájárult az eredményes szerepléshez. A gazdálkodásunk fegyelmezett, az amatőr licencet megkaptuk. A csapat és a település is megérdemli, hogy a megyei I. osztályú bajnokságban szerepeljünk. Ehhez természetesen mind a felnőttcsapatot, mind az utánpótlásgárdáinkat meg kell erősítenünk - szorgalmasan dolgozunk a céljaink eléréséért. Rajtunk nem fog múlni, az önkormányzat is támogatásáról biztosította az egyesületet. Bizakodó vagyok, remélem, Ikervár a 2017/18-as bajnokságot már a megyei I. osztályban kezdi.

A bajnokcsapat játékosnévsora: Biró Barnabás, Biró Sándor, Fülöp Roland, Hegedüs Zsolt, Horváth Balázs, Hullmann Gergely, Kosztolánczi Richárd, Kovács Balázs, Nagy Ákos, Németh Ákos, Németh Bálint, Ország János József, Pados Máté, Palkovits József Mátyás, Pap István, Somlai Roland, Takács Zoltán, Taliszter Krisztián, Tóth Gábor, Tóth László, Varga Milán Tamás, Varga Péter, Vass József, Vass Péter, Vincze Tamás, Vincze Zoltán, Viszkeleti Gergő.


Körmend VSE

A Tutitextil-Körmend VSE már évek óta a körmendi csoport meghatározó csapatai közé tartozott. A mögöttünk hagyott szezonban összejött az áttörés, az együttes végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva, roppant gólerős futballt, látványos játékot produkálva nyert bajnokságot. Ezzel a nádaljai labdarúgás közel 60 éves fennállásának legnagyobb sikerét érte. Az új vezetőség 2011 nyarán állt fel Nagy Gábor irányításával.

- Első lépésként tapasztalt, felkészült edzőt kerestünk, akit meg is találtunk Kutasi Tibor személyében - fogalmazott Nagy Gábor, a Tutitextil-Körmend VSE elnöke. - A csapatot pedig folyamatosan építettük; végül ez az aprólékos, hosszadalmas munka az idén meghozta a gyümölcsét. Pedig a szezon nehezen indult, hiszen az első hét fordulóban a megszerezhető 21 pontból csak 11-et gyűjtöttünk be. Viszont a folytatás annál jobban sikerült: a következő 26 bajnokiból 24-et megnyertünk. Büszkék vagyunk az utánpótlásunkra is, hiszen az elmúlt hat szezonban szereztünk három bajnoki címet, egy második, egy harmadik és egy negyedik helyet. A mögöttünk hagyott szezonban - Bohus Attila irányításával - indítottunk egy csapatot a megyei III. osztályban is. Itt az utánpótlásból kiöregedett, a megyei II. osztályban pedig kevesebb lehetőséget kapott labdarúgók szerepeltek.

- Büszkén állítom, hogy az egyesületünk töretlenül fejlődik - folytatta Nagy Gábor. - Az első pillanattól kezdve éltünk a TAO-pályázat adta lehetőséggel.Vásároltunk fűnyíró traktort, felújítottuk az öltözőnket, öntözőberendezés van a gyepszőnyeg alatt, korlát veszi körül a pályát. De odafigyelünk az egységes megjelenésre, formaruhába öltöztettük a játékosainkat. Köszönet jár névadó szponzorunknak, a Tutitextilnek, és természetesen az önkormányzatnak. Egyesületünk gazdálkodása stabil - és a jövőben is szigorú költségvetéssel dolgozunk majd!

- Az edzői teamben lesz változás jövőre, megköszönve Garamvári Sándor tevékenységét, Szakasics Árpád veszi át a munkáját az utánpótlásnál. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki csak egy kicsit is hozzájárult a történelmi sikerünkhöz. Végezetül annyit azért még hozzátennék, hogy a felnőtteknél és az utánpótlásban is mi adtuk az osztály gólkirályát. Az első csapatnál Velekei László 64 gólig jutott, míg az ifiben az öccse, Velekei Bence 74 gólt rúgott - zárta szavait Nagy Gábor.

A bajnokcsapat játékosnévsora: Balla Márton, Balogh Ádám, Forstróber Zoltán, Geller Norbert, Halász Gábor, Horváth Ákos, Horváth Alfréd, Horváth Dávid, Horváth Dominik, Jóna Balázs, Káptalan József, Majsa Roland, Meixner Péter, Nagy Patrik, Papp Zoltán, Plack Viktor, Pesti Gábor, Szalay Vince, Tomasics Olivér, Törő Tamás, Velekei Bence, Velekei László, Vilics Bálint, Winkelbauer Erik, Winkelbauer László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!