Sport

2017.08.09. 18:20

Három napon át strandröplabdáztak a szombathelyi Tófürdőn

SZOMBATHELY - Nagyon sikeres volt a Tófürdőn megrendezett háromnapos 16. "KOKO" Kovács Tibor strandröplabda emléktorna.

Horváth Erika

Az első nagy teljesítmény az volt a szervezőktől, hogy az éjszakai eső ellenére víz- (tócsa-) mentesek maradtak a Tófürdő homokos pályái. Pénteken a Szombathelyi Sportiskola fiataljai három korcsoportban játszottak páros tornát - a legnevesebb magyar röplabda-mesteredzőtől, a rendezvényt megtisztelő dr. Kotsis Attilánétól, a Hírességek Csarnokának tagjától és a torna névadójának özvegyétől, Kováts Tiborné Magdikától vehették át a legjobbak a díjakat.

Szombaton a párosok versenyében a csoportmérkőzések és keresztjáték után a helyosztókon dőlt el a végső sorrend. A Haladás volt - Tóth Zsuzsanna - és jelenlegi játékosa - Fazekas Szilvia a döntőben a SZoESE-ből ismert kettőst, Horváth Mónikát és Koronczai Lillát múlta felül. A férfiaknál a Szombathelyről induló, jelenleg is felnőtt válogatott Nagy Józsefnek és a már szintén Kaposváron pallérozódó Takács Barnabásnak be kellett érnie a második hellyel a Varga Jácint és Lesznyik Károly alkotta veszprémi duó mögött. A vasárnapi hidegebb idő ellenére - a tervezettnél rövidebbre fogva - sikerült a vegyes páros és a mix kategória versenyét is lebonyolítani. Az egyik főszervező, Kolesánszky György szerint az utóbbi évek legszínvonalasabb Kovács Tibor-emléktornája volt az idei, és a rendezéssel is sikerült ehhez felnőni. A strandolók kipróbálhatták füves pályán a strand-, a medencében a vízi röplabdát is - ezek a legnagyobb sikert egy 16 fős francia família körében aratták. Ígérték, hogy otthon is népszerűsítik őket.

A győztes női páros: Fazekas Szilvia (balról) és Tóth Zsuzsanna (jobbról) Bedőcs Gergely főszervezővel Fotó: "KOKO" Baráti Kör

Felnőtt, női páros: 1. Zsuszi (Tóth Zsuzsanna, Fazekas Szilvia), 2. LIMO (Horváth Mónika, Koronczai Lilla), 3. ERGU (Gulkai Zsófia, Erdősi Gréta). Férfi páros: 1. VALESZ (Varga Jácint, Lesznyik Károly), 2. NATA (Nagy József, Takács Barnabás), 3. GÜBE (Günther Patrick, Szabó Bence). Vegyes páros: MoNiTa (Horváth Mónika, Takács Barnabás), 2. Elkéstek (Koronczai Lilla, ifj. Bodovics Árpád), 3. VESPA (Vécsey Veronika, Pálóczi Máté). Mix: 1. Kőrösi Tíria, Sövegjártó Eszter, ifj. Bodovics árpád, Pálóczi Dávid, Pálóczi Máté, 2. Horváth Mónika, Koronczai Lilla, Zoltán Anna, Hajdinák Martin, Roznár Gergő, Takács Barnabás, 3. Szárnyas Mónika, Kiss Tünde, Vasfői Gabriella, Szárnyas János, Gyürü Tamás, Kolesánszky György. Utánpótlás. 1998-2001-es születésűek: 1. Vécsey Veronika-Sövegjártó Eszter, 2. Majczán Lili-Marton Gabriella, 3. Mándli Zsófia-Csóka Lili. 2002-2003: 1. Szendrődi Rebeka-Németh Tekla, 2. Dóka Gréta-Osbáth Nóra, 3. Szalai Csenge-Gubik Hanna. 2004-2005: 1. Hütter Rebeka-Nagy Tíria, 2. Prácser Panna-Tóth Bíborka, 3. Plander Petra-Héjj Panna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!