Sport

2014.09.29. 16:15

Három vasi női kézilabda csapat játszott

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 2. fordulójában a vasi csapatok közül csak a Bük nyert, a Celldömölk ikszelt, a Körmend pedig veszített.

Tóth Gábor

Körmendi DMTE-SZESE - Győr 20-22 (8-12). Körmend,100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Burkhardt L., Burkhardt R.

Körmend: Károly Török, BOKOR 8/7, NÉMETH A. 4, Szabó A., Kiskós, Cser 1. Csere: Bertai Anett (kapus), Bertai Alexandra, Adorján 3, Huszár 1, Kovács D., Benedek, FARAGÓ 3, Németh H., Szakács. Edző: Oláh Sándor.

Góllal kezdett a házigazda, de a folytatásban hiába volt rendeben a védekezés, a megszerzett labdákat nem váltotta gólra, a vendég pontosabb volt kapu előtt (10. perc: 1-5). A Győr így végig tartotta a négy-ötgólos különbséget. A második félidő úgy folytatódott, ahogy az első befejeződött: nehezen talált kapuba a vendéglátó. Aztán a meccs végére összeállt a a körmendiek játéka, az utolsó 7 percben csak hazai gól esett. Közelített a lelkes, remekül küzdő házigazda, egyre faragta a hátrányát, de az egyenlítés elmaradt. Ifi: 18-23.

VADY Mosonszolnok- Dr. Lupo-Büki TK 13-19 (7-13). Mosonszolnok, 150 néző, vezette: Bazsó, Pánczél.

Bük: HARASZTOVICS SZALAI 4, UDVARDI 4/2, NÉMETH D. 4, Pataki, SEBESTYÉN 5/4, Hegyi. Csere: Palkovics (kapus), Pup 1, SZENCZI, Ravadits 1, Binder, PUKLER, Bősze, Csóka, Szabó. Edző: Mátés István.

A forduló rangadóján a tavalyi negyedik fogadta a tavalyi ezüstérmest. Nagy rohanással, adok-kapokkal kezdődött a meccs, a vendégek kerültek lépéselőnybe (12. perc: 4-6), és a szünetig megnyugtatót fórra tettek szert. Fordulás után megpróbált visszajönni a meccsbe a házigazda (38. perc: 10-13), de a remekül védekező, kiváló kapusteljesítménnyel előrukkoló bükiek már nem engedték ki a kezükből a győzelmet. Sőt, korán eldöntötték a meccs sorsát (50. perc: 12-19). Bravúros, önbizalomnövelő sikert aratott a BTK. Ifi: 20-20.

Komáromi VSE -Celldömöli VSE Vulkánfürdő 24-24 (11-12). Komárom, 150 néző, vezette: Takács, Varga.

CVSE: SZABÓ - HORVÁTH 6, SZOMORKOVITS L. 3, VLASICH 3, CZETŐ 7, BAGICS 3, SEBESTYÉN 2. Csere: BALOGH, PONGRÁCZ (kapusok).

Felváltva estek a gólok az első félidőben, de mindig a CVSE kezében volt az előny. A 40. perctől komoly gödörbe került a Cell (20-15), de jó védekezésének és gyors góljainak köszönhetően egalizált (20-20). Majd a vezetést is átvette (23:24), de a hazaiak tudtak egyenlíteni. Csak hat mezőnyjátékossal játszva, győzelemmel felérő döntetlent harcoltak ki a celliek a hazai pálya minden előnyét élvező Komárom ellen. Ifi: 29-5.

A Sárvárfürdő-Kinizsi szabadnapos volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!