Sport

2017.01.15. 20:40

Hasznos horvát napok után - Hegedűs után Sjoard Ars is távozott a Halitól

Hazatért hatnapos, jól sikerült horvátországi edzőtáborából a Haladás NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

Hétfőtől szombatig az Isztriai-félszigeten fekvő Rovinjban készült a Mészöly Géza vezette Szombathelyi Swietelsky-Haladás. Az NB I. hetedik helyén álló zöld-fehéreknek napi két edzésük volt, délelőtt a konditeremben izzadtak, délután a negyedik ligában szereplő helyi együttes kiváló minőségű pályáján tartották labdás tréningjeiket. Érdekesség, hogy a horvát bajnok Dinamo Zagreb is ugyanabban a hotelban szállt meg, mint a szombathelyiek. Királyék mától idehaza készülnek, kedden 16 órakor pedig az osztrák elsőosztály utolsó helyén álló SV Mattersburg vendégeként lejátsszák idei első felkészülési mérkőzésüket.

Hidegben, de nagyon jó körülmények között, füves pályán edzettek Rovinjban a szombathelyi zöld-fehérek
Fotó: haladas.hu/Gyimesi csaba

- Egy éve Pulában edzőtáboroztunk, ott is jók voltak a körülmények, de ezúttal még színvonalasabb helyen készülhettünk - tudtuk meg Mészöly Gézától. - A hotel, az ellátás, a pálya, ahol edzettünk, valódi minőséget képviselt. Az étkezés is változatos volt, egészséges, rengeteg gyümölcsöt, vitamint is fogyaszthattak a játékosok. Szerencsére az időjárásra sem lehetett különösebb panaszunk, noha csak két-három fok volt, de a nap szinte végig sütött. Lehetett volna persze hat-hét fokkal melegebb, de az otthoni mínuszokhoz képest Rovinjban még így is jó idő volt, és ami a legfontosabb, füves pályán edzhettünk. Mivel a felkészülés első hetében jártunk - ami talán a legnehezebb -, ügyeltünk a pihenésre, a regenerálódásra is. Habár edzőmeccset nem játszottunk, szombaton egymás közötti találkozóval zártuk a tábort. A játékosok nagyon fegyelmezetten dolgoztak, ők is tudják, fontos 14 meccs előtt állunk, nem adják ingyen a pontokat. Mindenki egészséges volt, remélem, ez a folytatásban is így marad. Vasárnapra pihenőnapot kaptak a fiúk, mától az Illés Akadémián folytatjuk a felkészülést. Kedden pedig Ausztriában lejátsszuk első edzőmeccsünket.

Mészöly Gézától megtudtuk, hogy Hegedűs János távozása miatt egy belső védő mindenképpen érkezik. A kölcsönben Mezőkövesden futballozó Devecseri Szilárd, a Gyirmóton szereplő Jancsó András vagy egy meg nem nevezett, harmadik bekk pótolhatja Hegedűst.

Hegedűs mellett Sjoerd Ars is távozott. A 32 esztendős holland csatár nyáron érkezett Szombathelyre és két évre, 2019. június 30-ig szóló szerződést írt alá. Ősszel hétszer kezdőként, hétszer csereként lépett pályára, egy gólt szerzett a bajnokságban, a Magyar Kupában három meccsen öt találatig jutott. A támadó teljesítményével Mészöly Géza azonban elégedetlen volt, így Ars máris távozott. Tóth Miklóstól, a szombathelyiek ügyvezető igazgatójától megtudtuk, Ars és a Haladás közös megegyezéssel szerződést bontott, a csatár a holland másodosztály 17. helyén álló Fortuna Sittardban folytatja pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!