Sport

2016.09.03. 17:41

Hasznos túrán vett részt az Egis Körmend

Három mérkőzésen háromféle eredménnyel zártak a piros-feketék horvátországi felkészülési sorozatukban, amelyen a fiatalok is nagyon sok lehetőséget kaptak.

Tóth Gábor

Az amerikai Gerry Blakes nélkül utaztak el a körmendiek, akit a kéthetes próbaidő végén nem marasztaltak a csapatnál.

Az első napon – korai indulás és nyolc órás buszút után – harminc percig tartó edzőmérkőzést játszottak a KK Split gárdájával, amelyen döntetlen született.

KK Split – Egis Körmend 46-46  (16-16, 13-24, 17-6)
Németh -, Smith 21/15, Loveridge 14/6, Csorvási 7, Allen 2
Csere: Érsek -, Márton Á.-, Doktor 2, Oroszi B.-

Mint kiderült, Tyler Larson egy kisebb lágyéki sérüléssel bajlódott, ezért az ő játékát nem kockáztatta meg Teo Csizmics. Végül mindhárom találkozón nélküle léptek pályára a körmendiek.

A KK Split szívós, fizikailag nagyon erős ellenfélnek bizonyult.

Másnap aztán szabályos, 40 perces mérkőzésen az Egis Körmend nyert.

KK Split - Egis Körmend 61-68 / 19-16, 12-24, 13-23, 17-5 /
Körmend: Smith 11/9, Németh 5/3, Loveridge 19/15, Allen 16/3, Csorvási 12
Csere: Érsek -, Márton Á. -, Oroszi B. -, Doktor 5/3,

Elsősorban a két középső negyedben játszott jól a Körmend. 19 pontos előnyt sikerült gyűjteni, amiből a gyengébb utolsó negyed után is hét pont megmaradt a végére.

A túra harmadik napján, útban hazafelé Sibenikben állt meg a csapat, a tavalyi egyik idegenlégiósuk, Luka Katura korábbi együttesénél.A piros-feketék ezúttal is kilencfős kerettel vágtak neki a találkozónak, amelynek a páros negyedek nem sikerültek jól. Bár tíz perccel a vége előtt még a vendégek vezettek kettő ponttal, a hazaiak az utolsó tíz percet jobban bírták, és kilenc ponttal meg is nyerték, így végül ők hagyták el győztesen a pályát.

Jolly Sibenik - Egis Körmend. 72-65 / 21-23, 19-12, 13-20, 19-10 /
Smith 16/9, Németh 2, Loveridge 19/9, Allen 8, Csorvási 18
Csere: Oroszi -, Doktor 2, Márton Á. -, Érsek -,

Az Egis Körmend vezetőedzője, Teo Csizmics összességében hasznosnak ítélte a sűrű programot hozó három napot.

– Sérülése miatt Larsont nélkülöznünk kellett, a végére már nagyon sok energiát vesztettünk, hiszen három kemény meccset játszottunk három nap alatt. A rotációnkban pedig mindössze négy felnőtt, négy junior és két kadet korú játékos volt. Németh Ákos nagyon sok lehetőséget kapott, több mint húsz perce volt átlagban, Oroszi Bence és Doktor Péter is 15-16 perceket tölthetett a pályán. De Márton Ádám is kapott lehetőséget és három perc jutott Érsek Marcellnek is. Szóval a fiatalok sok lehetőséget kaptak, de Csorvási és az idegenlégiósok is jól teljesítettek, ezért sikeresnek tartom a túrát. Volt, amikor nyertünk és volt, amikor nem, de ilyenkor még nem is az eredmény a legfontosabb. A fiúk a hétvégén másfél nap pihenőt kaptak, vasárnap délután már újra edzésbe állnak. Hétfőn pedig várhatóan Larson is megkezdi a munkát.

A csapat csütörtökön Szlovákiába, Prievidzába indul egy kétnapos tornára.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!