Sport

2013.01.21. 12:48

Hat játékost igazolt a Viktória

Szombathely - A Trend Optika újabb egy évvel meghosszabbította névadói szerződését a a Viktória NB I-es női labdarúgócsapatával. Emellett Markó Edina menedzser hat játékos szerződtetését jelentette be.

Pum András

Nem sokáig vártak az átigazolásokkal a Viktória-Trend Optika FC vezetői: csak hétfőn nyitott a piac, és rögtön féltucat játékost szerződtettek. A hétfő délelőtti sajtótájékoztatón emellett bejelentették, újabb egy évig, azaz 2013. december 31-ig lesz névadó szponzor a Trend Optika.

- Minden szempontból sikeres volt az előző évi együttműködésünk, így örömmel írjuk alá az újabb, egy esztendőre szóló névadói megállapodást - jelezte Nagyidai Zoltán, a Trend Optika ügyvezető igazgatója.

- Valamennyi szponzort meg kell becsülni, a jót pedig különösen - mondta Barczi Csaba, a Viktória-Trend Optika FC elnöke. - Lassan másfél esztendeje támogat bennünk a Trend-Optika, ez idő alatt ideális kapcsolat alakult ki közöttünk, amelynek bizonyítéka az újabb megállapodás. Mindennél többet elmond, hogy még decemberben fél perc alatt sikerült megegyeznünk a folytatásról. Ami céljainkat illeti: lehetőségeinkhez mérten a maximumot szeretnénk kihozni a csapatból.

Öten az újak közül. Balról: Tóth Enikő, Fehér Nikolett, Vörös Viktória, Harsányi Andrea, Ferencsik Evelin. Fotó: Kiss Teodóra

És akkor a régi-új játékosok. A kétszeres válogatott Tóth Enikő féléves ausztriai kitérő után igazolt vissza a Viktóriához, a 27 esztendős labdarúgó a hátsó alakzat bármely posztján megállja a helyét. A 22 éves jobb oldali védő, Harsányi Andrea a BNLC-Csepeltől, míg a 19 esztendős, bal oldali védőként és bal oldali középpályásként egyaránt bevethető, korosztályos válogatott Vörös Viktória a Páter-Fitt Well Nagypálitól érkezett. A 24 esztendős bal oldali támadó Fehér Nikolett 2007-ben igazolt el a Viktóriától, az utóbbi években futsalozott. A térdműtét előtt álló kapus, Papp Eszter egyik alternatívájaként a mindössze 16 éves, utánpótlás-válogatott Győri ETO-játékos, Bogdányi Evelin fél évre, kölcsönbe érkezett Szombathelyre a portás jövő héten kapcsolódik be a közös munkába, így nem is volt ott a sajtótájékoztatón. Korábban már beszámoltunk a legutóbb Svájcban futballozó, de most az FTC-től érkezett, 23 éves, háromszoros válogatott, belső védőként és szűrőként is bevethető Ferencsik Evelin leigazolásáról.

- A Viktória az anyaegyesületem, így örömmel tértem vissza - fogalmazott Tóth Enikő. - Igazából sosem szakadtam el, ősszel gyakran tréningeztem a lányokkal, emellett évek óta edzem az egyik utánpótlás-együttest. Bízom benne, hogy az új játékosok gyorsan beépülnek, és az őszinél egységesebb csapatunk a harmadik helyről előbbre lép.

- Nagy változás már nem várható a keretünkben, persze elképzelhető, hogy igazolunk még játékost. Ami a távozókat illeti: az Oberwartba szerződött Tálosi Szabinán kívül nagy valószínűséggel a két győri lány, Szórádi Nikoletta és Jakab Réka tavasszal már nem nálunk játszik a jövőben kizárólag a győri futsalcsapatra koncentrálnak - tudtuk meg Markó Edinától, a szombathelyi együttes menedzserétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!